Εμείς

… γιατί θέλουμε τα γλυκά πράγματα στη ζωή να έχουν προτεραιότητα!

Μια αλλιώτικη ιστοσελίδα με θέματα γαστρονομικά, ταξιδιωτικά, ιστορικά, κοινωνικά, πολιτισμικά και άλλα πολλά!

Γιώργος Βλαχάκης και Ελίζα Νεοφύτου
www.eatdessertfirstgreece.com
eatdessertfirstgreece@yahoo.com
6988298036

Instagram: @eatdessertfirstgreece 
Facebook 1: Γιώργος Βλαχάκης Ελίζα Νεοφύτου
Facebook 2: Giorgos Eliza Vlachakis
Facebook page: eatdessertfirstgreece
Pinterest: eatdessert1stGr
Twitter: @eatdessert1stGr
LinkedIn: Eliza Neofytou
WordPress: Eat Dessert First Greece
WordPress: Ελλάδα μου γλυκιά

Ποιοι είμαστε

Είμαστε ο Γιώργος Βλαχάκης και η Ελίζα Νεοφύτου, ιδρυτές και ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας eatdessertfirstgreece.com. Ο Γιώργος είναι δημόσιος υπάλληλος και η Ελίζα αρχιτέκτονας και νηπιαγωγός με μεταπτυχιακό στη μουσειολογία. Ο Γιώργος είναι επικοινωνιακός, δημιουργικός και εφευρετικός και η Ελίζα επιμελής και μελετηρή, με ταλέντο στη συγγραφή. Η Ελίζα αγαπάει τα γλυκά και ο Γιώργος την επαφή με τους ανθρώπους· και στους δύο αρέσει όσο τίποτα άλλο να ταξιδεύουν. 

Συνδυάσαμε τα χαρακτηριστικά μας και φτιάξαμε μια ιστοσελίδα από το μηδέν, με πολύ προσωπικό κόπο, αγάπη και μεράκι. Η Ελίζα ασχολείται με τη συγγραφή και την επιμέλεια όλων των άρθρων, τις μεταφράσεις, την έρευνα και τη μελέτη των ιστορικών και πολιτισμικών πληροφοριών των άρθρων, τη δημιουργία και την εκτέλεση των συνταγών και τη γραφιστική επιμέλεια της ιστοσελίδας. Ο Γιώργος έχει αναλάβει την επικοινωνία, τις δημόσιες σχέσεις και την ανάπτυξη της ιστοσελίδας, την οργάνωση και διαχείριση των ταξιδιωτικών και κοινωνικών άρθρων, τη διαχείριση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και τη φωτογραφία. Μαζί προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε για να μοιραζόμαστε όσα αγαπάμε!

Τι μας ξεχωρίζει

  • Η ιστοσελίδα μας αποτελείται από έναν μοναδικό στη χώρα μας συνδυασμό θεμάτων -γαστρονομία, ιστορία, παράδοση, πολιτισμός και κοινωνική ευαισθησία διατρέχουν το σύνολο των άρθρων μας.
  • Βασιζόμαστε στην ποιότητα των άρθρων και όχι στην ποσότητα. Κάθε άρθρο μας διαβάζεται ξανά και ξανά σε βάθος χρόνου και παραμένει επίκαιρο. Για το λόγο αυτό δίνουμε περισσότερη βάση στις αναγνώσεις κάθε μεμονωμένου άρθρου, παρά στις αναγνώσεις που έχουμε ανά μέρα στην ιστοσελίδα μας.
  • Η έκταση των άρθρων μας είναι πολλαπλάσια από άλλων ιστοσελίδων και blogs (2.000-5.000 λέξεις) και αυτό τα καθιστά μοναδικά στο είδος τους· απευθύνονται σε κοινό που του αρέσει να διαβάζει και που δίνει σημασία στο περιεχόμενο αντί να διατρέχει επιφανειακά ένα κείμενο.

Η προβολή προϊόντων και υπηρεσιών μέσα από την ιστοσελίδα και τα άρθρα μας θα έχει επίδραση σε ένα κοινό που πραγματικά ενδιαφέρεται για όσα έχουμε να προτείνουμε!

Τι κάνουμε

Η ιστοσελίδα eatdessertfirstgreece.com ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2019 με άρθρα για αγαπημένα μας γλυκά και την ιστορία τους -ξεχωριστή θέση δώσαμε στην παράδοσή μας και τα τοπικά προϊόντα μας. Γρήγορα σκεφτήκαμε πως με την ιστοσελίδα μας μπορούμε να προβάλλουμε και τη χώρα μας, κάνοντας ταξίδια και γράφοντας ημερολόγια με τις εμπειρίες, τις γνώσεις και τις γνωριμίες μας. Ακόμα, συνειδητοποιήσαμε πως έχουμε ένα μέσο με το οποίο μπορούμε να περάσουμε και κάποια κοινωνικά μηνύματα, φέρνοντας στο προσκήνιο ζητήματα που μας απασχολούν. 

Γλυκές επιχειρήσεις

Προβάλετε την ιστορία, τη φιλοσοφία, τα προϊόντα και την περιοχή σας μέσα από ένα άρθρο μας!

Γλυκές ιστορίες 

Υποστηρίξτε τις ιστορίες, τις γνώσεις και τις ιδέες που συνοδεύουν τις συνταγές μας!

Γλυκιά παράδοση 

Συμβάλετε στη διαφύλαξη και την προβολή της παράδοσής μας και στην προώθηση των τοπικών μας προϊόντων!

Γλυκά ταξίδια 

Συνδέστε το όνομά σας με μια φρέσκια προσπάθεια να αναδείξουμε τις ομορφιές, τον πολιτισμό, την ιστορία και την παράδοση της πατρίδας μας!

Γλυκά της γαλήνης 

Μοιραστείτε μαζί μας τους κοινωνικούς μας προβληματισμούς και βοηθήστε στην μετάδοση των μηνυμάτων μας!

Στατιστικά 

(στοιχεία Ιουνίου 2022)

WordPress: 670 ακόλουθοι
Συνολικές προβολές: 184Κ
Επισκέπτες: 118Κ
Άρθρα: 300 → αν τα άρθρα μας ήταν περισσότερα θα αυξάνονταν αναλογικά και οι προβολές μας
Likes: 10,2K
Top ελληνικό άρθρο: 6,1Κ αναγνώσεις
Top αγγλικό άρθρο: 2,9Κ αναγνώσεις

Instagram: 78K ακόλουθοι
Instagram post: 400-700 likes
Facebook 1: 4K φίλοι
Facebook 2: 3,9Κ φίλοι
Facebook post: 400-800 likes
Facebook page: 2,2K ακόλουθοι, 2Κ likes
Pinterest: 90K μηνιαίες προβολές
Twitter: 170 ακόλουθοι

Τα άρθρα μας

Κάθε άρθρο μας είναι και μια ολοκληρωμένη «εργασία» γραμμένη με συγκροτημένη σκέψη και προσωπική χροιά, με βιβλιογραφικές και διαδικτυακές πηγές, με πλούσιο και ξεχωριστό φωτογραφικό υλικό. Οι δικές μας ιδέες συνδυάζονται με πληροφορίες και γνώσεις που αποκτούμε σε ένα πρωτότυπο μείγμα προσωπικής γραφής και επιστημονικής έρευνας. Πολύ σημαντικό ρόλο έχουν επίσης οι προσωπικές αφηγήσεις ανθρώπων που συναντάμε στα ταξίδια και τις επισκέψεις μας. Τα περισσότερα άρθρα μας μεταφράζονται και στα Αγγλικά, με μεγάλη προσοχή και επιμέλεια.

E-book

Τον Ιανουάριο του 2021 κυκλοφορήσαμε το πρώτο μας ηλεκτρονικό βιβλίο, με γλυκιές και αλμυρές συνταγές, ταξιδιωτικές φωτογραφίες από ελληνικούς προορισμούς, πληροφορίες για παραδοσιακά προϊόντα της χώρας μας και 12 φιλανθρωπικούς και φιλοζωικούς οργανισμούς. Το κατέβασαν δωρεάν κοντά στους 1700 αναγνώστες και συνεχίζουν ακόμα να το κατεβάζουν. 

Το κοινό μας

Από την αρχή ο στόχος μας ήταν να χτίσουμε ένα ποιοτικό αναγνωστικό κοινό. Έτσι, μέσα σε λίγα μόλις χρόνια έχουμε καταφέρει να μας διαβάζουν και να μας ακολουθούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επιστήμονες, σεφ, ζαχαροπλάστες, ξενοδόχοι, επιχειρηματίες, καταστηματάρχες, οργανισμοί και ιδρύματα, καθηγητές, συγγραφείς, δημοσιογράφοι, εκδότες, φοιτητές, μαθητές και πολλοί άλλοι. Η αλληλεπίδραση που έχουμε με τους αναγνώστες μας είναι πολύ μεγάλη -μας εκτιμούν, μας αγαπάνε και μας στηρίζουν, και το δείχνουν έμπρακτα! Επίσης, ένα μέρος του κοινού μας είναι από το εξωτερικό· έχουμε πετύχει να μας έχουν διαβάσει σε πάνω από 150 χώρες.

Συνεργασίες

Μεγάλοι ξενοδοχειακοί όμιλοι 
Βoutique hotels
Παραδοσιακά καταλύματα
Βραβευμένα εστιατόρια υψηλής γαστρονομίας
Παραδοσιακές ταβέρνες
Καφετέριες και μπαρ
Ζαχαροπλαστεία και φούρνοι
Οινοποιεία 
Καταστήματα με παραδοσιακά και τοπικά προϊόντα 
Καταστήματα με ελληνικά προϊόντα
Μουσεία και πολιτιστικοί οργανισμοί
Μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί και φιλανθρωπικοί οργανισμοί
Μοναστήρια
Εκδοτικοί οίκοι
Βραβευμένες ελληνικές εταιρείες με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, μέλι και άλλα παραδοσιακά προϊόντα (γλυκά του κουταλιού, μαρμελάδες, παστέλια, μπισκότα κ.α.)

Τρόποι συνεργασίας

  • Banner στην αρχική σελίδα της ιστοσελίδας
  • Άρθρο-αφιέρωμα για την επιχείρηση/οργανισμό και προβολή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
  • Τοποθέτηση προϊόντων σε άρθρo και προβολή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
  • Άρθρο για την επιχείρηση/οργανισμό σε ειδική ενότητα για τους χορηγούς/υποστηρικτές μας και προβολή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
  • Αναρτήσεις και stories στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s