Στο Οινοποιείο Τρωιάνου στο Περιστέρι

Το Οινοποιείο Τρωιάνου το είχαμε δει πολλές φορές όταν κάναμε βόλτες στο Περιστέρι, αλλά ποτέ δεν είχαμε μπει μέσα. Μέχρι που ο φίλος μας Βασίλης Ζαρείφης μας μίλησε για έναν καταπληκτικό χώρο με κρασιά και προϊόντα ντελικατέσεν, του οποίου τους ιδιοκτήτες είχε γνωρίσει στο κομμωτήριό του Zarifis Coiffure (Δωριέων 2, Περιστέρι, Μετρό Αγ. Αντωνίου). Ο Βασίλης είναι βραβευμένος κομμωτής, εξαιρετικός στη δουλειά του, αλλά είναι και επιλεκτικός και απαιτητικός καταναλωτής. Ήμασταν σίγουροι πως αυτό που μας πρότεινε άξιζε την προσοχή μας!

Έτσι, ένα ζεστό καλοκαιρινό μεσημέρι επισκεφθήκαμε το Οινοποιείο Τρωιάνου (Μεγ.Αλεξάνδρου 51 & Υπερείδου, Περιστέρι), παρέα με τον Βασίλη και μιλήσαμε με τους ιδιοκτήτες του, κ. Κώστα Ντέμο και τη σύζυγό του κ. Μαρία Τρωιάνου. Φυσικά, δεν έλειψαν τα κρασιά και οι εκλεκτοί μεζέδες που προσφέρουν στο μαγαζί. Ευχαριστούμε πολύ το ζευγάρι για τη φιλοξενία και τις θεσπέσιες γεύσεις που δοκιμάσαμε, σε ένα ταξίδι γνωριμίας με το καλό κρασί και το καλό φαγητό!

Tο Eat Dessert First Greece σε νέες γευστικές περιπέτειες!

Στο νέο μας άρθρο, λοιπόν, επισκεπτόμαστε το Οινοποιείο Τρωιάνου στο Περιστέρι, δοκιμάζουμε καλά κρασιά και καλό φαγητό, μαθαίνουμε τα πάντα για το ποιοτικό κρασί, το καλό τυρί, το αλλαντικό ωρίμανσης και τη μπύρα, και πολλά άλλα, απολαμβάνοντας τη δροσερή, σπιτική ατμόσφαιρα του οινοποιείου παρέα με τους ιδιοκτήτες του κ. Κώστα Ντέμο και κ. Μαρία Τρωιάνου και τον φίλο μας, βραβευμένο κομμωτή, Βασίλη Ζαρείφη.

Μπαίνοντας στο Troianou Wines and Deli
Ακόμα και τα πόμολα είναι φτιαγμένα από μπουκάλια κρασιού, κάτι που μας προδιαθέτει για μια υπέροχη εμπειρία γνωριμίας του κρασιού!
Ο Βασίλης, ο Κώστας, η Μαρία, η Ελίζα και ο Γιώργος… Στην υγειά σας!

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Καλησπέρα Κώστα! Σας διακόψαμε ενώ βάζατε ετικέτες σε κάποιο κρασί σας… Θέλετε να ξεκινήσουμε λέγοντάς μας για αυτό;

Βεβαίως! Υπάρχει στην οικογένεια ένας πειραματικός αμπελώνας στη Νεμέα στον οποίο πριν από έξι χρόνια φυτεύθηκε το Malbec, μια αργεντίνικη ποικιλία η οποία έχει μια βελούδινη υφή και έναν αρωματικό χαρακτήρα, ενώ βγάζει μια χαμηλή τανικότητα. Όλη η παραγωγή παλαιώθηκε σε δρύινα βαρέλια για έξι μήνες, εμφιαλώθηκε και κυκλοφορεί με την ετικέτα Le Foyer! Είναι ποικιλία που δεν υπάρχει στην Ελλάδα πέρα από ένα οινοποιείο ακόμη που την παράγει και είναι ένα εξαιρετικό κρασί.

Ο κ. Κώστας Ντέμος και η σύζυγός του κ. Μαρία Τρωιάνου μας υποδέχθηκαν στον χώρο τους με χαρά και ένα ποτήρι από το δικό τους χύμα λευκό κρασί, ένα γαλλικό Chardonnay, το οποίο προέρχεται από ορεινό αμπελοτόπι της Νεμέας.
Η αργεντίνικη ποικιλία Malbec, από το Οινοποιείο Τρωιάνου
Άλλα εμφιαλωμένα κρασιά του Οινοποιείου

(Ο Βασίλης μας μίλησε για την ιδέα του:) Εγώ σκέφτηκα να προτείνω στα παιδιά του Eat Dessert First Greece να γίνει αυτή η συνέντευξη, όταν σε ένα κούρεμα ρώτησα ή τον Κώστα ή τη Μαρία για τα κρασιά που συνοδεύουν γλυκά…

Υπάρχουν επομένως κρασιά που να ταιριάζουν με γλυκά;

Ναι, υπάρχουν τα dessert wines, οι επιδόρπιοι οίνοι, οι οποίοι συνήθως συνοδεύουν επιδόρπια και μπορούν να συνδυαστούν με σοκολάτα, με φρούτα… συνδυάζονται εξαιρετικά και με τα μπλε τυριά, επειδή είναι τυριά με μεγάλη ένταση και διάρκεια. Τα κρασιά αυτά προσφέρουν ένα ξέπλυμα στο στόμα και αφήνουν μια ευχάριστη διάρκεια.

Επομένως εσείς προτείνετε να συνδυάζουμε το κρασί με το τυρί;

Το κρασί με το τυρί είναι οι καλύτεροι φίλοι. Γι’ αυτό φέραμε και artisanal τυριά, έχουμε σπουδαία χειροποίητα τυριά από μικρά τυροκομεία από Ιταλία, Γαλλία και Ισπανία και λίγα εξαιρετικά τυριά από μικρά τυροκομεία της Ελλάδας, τυριά αλλά και αλλαντικά ωρίμανσης (χωρίς νιτρικά) που δεν θα βρεί κάποιος παρά μόνο σε ελάχιστα πολύ ψαγμένα μαγαζιά. Ένα σπουδαίο τυρί μπορεί να απογειώσει ένα κρασί, να αναδείξει το ένα το άλλο, για μία μοναδική γευστική εμπειρία.

Τα σπουδαία τυριά που συνδυάζουν με το δικό τους κρασί!

Έχετε δικούς σας αμπελώνες;

Αγοράζουμε σταφύλια από όλη την Ελλάδα. Όταν αγοράζεις, επιλέγεις! Επιλέγουμε το σταφύλι που μας κάνει, αναλόγως με την χρονιά, την περιοχή και το μικροκλίμα της, τους βαθμούς Baume και τα αρωματικά που θέλουμε. Στη Νεμέα έχουμε τα Αγιωργίτικα, Cabernet Sauvignon, Syrah και τα πειραματικά που κάνουμε, Μαλαγουζιά, Sauvignon Blanc, Ασύρτικο, ας μην είναι το ΠΟΠ (Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης) Ασύρτικο Σαντορίνης, Ξινόμαυρο από Βελβεντό, Μοσχάτο από Λήμνο, Τύρναβο, Σάμο κ.ο.κ.

Βλέπουμε πως στο κατάστημά σας έχετε και προϊόντα από πολλούς άλλους μικρούς παραγωγούς…

Ψάχνουμε πολύ για ιδιαίτερα προιόντα, δυσεύρετα, που αξίζει να τα βάλουμε στο μαγαζί μας και να τα προτείνουμε στον πελάτη μας με την αυτοπεποίθηση ότι του προτείνουμε κάτι μοναδικό που δεν θα το βρεί εύκολα και θα το απολαύσει και θα ξαναέρθει! Έχουμε κάνει συνεργασία με το Άγιο Όρος, έχουμε όλες τις σπουδαίες δουλειές τους, βότανα, μέλι, λάδι, κρασί από μια περιοχή όχι απλά ΒΙΟ, αλλά Natura, παγκοσμίως αναγνωρισμένη. Έχουμε βραβευμένα μονοποικιλιακά μέλια, χειροποίητα ιταλικά ζυμαρικά, γαλλικές μαρμελάδες, Venchi- θεικές σοκολάτες κ.α. Έχουμε το καλύτερο ανθότυρο που υπάρχει στην Ελλάδα με terroir από τα Χανιά. Είναι λίγα τα ελληνικά τυριά που έχουν terroir…

Ελιές και εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο από το Άγιο Όρος
Κρασί από τον Αμπελώνα Βατοπαιδίου

Τους συνδυασμούς που θα δοκιμάσει ένας πελάτης τους κάνετε εσείς;

Εμείς κάνουμε κάποιες προτάσεις για να τα πάρετε στο σπίτι σας ή τα δοκιμάζετε εδώ. Προτείνουμε τον ιδανικό συνδυασμό για μία μοναδική γευστική εμπειρία. Παίρνετε όλη αυτή την πληροφορία και μπορείτε στο σπίτι σας, στο χώρο που σας αρέσει, να τα απολαύσετε.

Το κάνετε και λίγο βιωματικό δηλαδή, όποιος έρχεται εδώ να μαθαίνει και κάποια πράγματα…

Ακριβώς. Τα παιδιά μας είναι όλοι οινολόγοι, τεχνολόγοι τροφίμων, και στόχος μας είναι όχι απλά να σας προτείνουμε το προιόν που εμείς θεωρούμε σπουδαίο, αλλά μέσα από μία κουβέντα που κάνουμε με τον πελάτη να βρούμε τί του αρέσει, κάνουμε επί τόπου γευστικές δοκιμές και αναμείξεις, για να καταλήξουμε σε αυτό που ο πελάτης θα απολαύσει πραγματικά και θα του φτιάξει το κέφι. Άλλωστε το κρασί είναι προιόν απόλαυσης και εάν δεν το απολαύσει ο πελάτης αποτύχαμε και οι δύο!

Προσπαθούμε, λοιπόν, κάθε φορά που έρχεται ο πελάτης να μην τον αντιμετωπίζουμε ως πελάτη, αλλά ως φίλο μας. Μέσα σε έναν τόσο μεγάλο ανταγωνισμό έρχεται και τιμά το μαγαζί μας… Είναι Χριστούγεννα και αφήνει το κρασί από το σούπερ μάρκετ κι έρχεται σε εμάς… Αυτό είναι μεγάλη τιμή και άρα είναι φίλος μας!

Λέτε στους πελάτες και πώς μπορούν να συνδυάσουν ένα κρασί;

Τους λέμε πως μπορούν να συνδυάσουν ένα κρασί, αλλά δεν τους γεμίζουμε πληροφορίες, αυτό που κάνουν οι σομελιέ που τους βλέπει ο κόσμος σαν επιστήμονες. Εμείς θέλουμε απλώς να βρούμε το κρασί που πραγματικά σας αρέσει, με βάση τις προσωπικές προτιμήσεις του πελάτη (αν θέλει ένα κρασί ξηρό, ημίξηρο, ημίγλυκο, φρουτώδες, τανικό κτλ.), δοκιμάζει και όταν καταλήξει στο κρασί που τον κέρδισε εκτυπώνουμε ετικέτα με το όνομά του, τις ποικιλίες και τις αναλογίες που επέλεξε!  Η τελική επιλογή είναι του πελάτη και ο σκοπός μας είναι να απολαύσει το κρασί του. Να βρει εξαιρετικά χύμα κρασιά, επάξια- και ανώτερα σε αρκετές περιπτώσεις -από επώνυμα εμφιαλωμένα! Υπάρχει η γνώση, βέβαια, υπάρχει επιστημονικό υπόβαθρο στην οικογένεια, η αδελφή μας έχει ένα από τα μεγαλύτερα οινολογικά εργαστήρια και τα κρασιά μας και οι επιλογές μας ελέγχονται καθ’ όλη την διάρκεια της παραγωγής.

Το κρασί σας πώς μπορούμε να το πάρουμε; Το εμφιαλώνετε;

Εμείς παράγουμε με το πρωτόκολλο των καλών εμφιαλωμένων, χύμα προσφερόμενο κρασί στους πελάτες, σε τιμή που είναι προσιτή σε όλους, στη συσκευασία που εξυπηρετεί τον πελάτη και φυσικά εμφιαλώνουμε επί τόπου.  

Τα χύμα κρασιά του Οινοποιείου Τρωιανού

Τα επώνυμα εμφιαλωμένα κρασιά πολλές φορές είναι «φυλακισμένα» στην φιάλη, λόγω τιμής. Εμείς θέλουμε να μπορούν όλοι ανεξαιρέτως να δοκιμάσουν ένα Sauvignon Blanc, ένα Ξινόμαυρο, που δε θα το βρουν πουθενά χύμα, και με την οινοποίηση του εμφιαλωμένου. Άρα, λοιπόν, γνωρίζουμε στον κόσμο κάποιες ποικιλίες, που ίσως δεν τολμούσε να τις αγοράσει, σε πολύ προσιτή τιμή -και με καμία έκπτωση στην ποιότητα- και να τις έχει συχνά στο τραπέζι του.

Tο Οινοποιείο Τρωιαν διαθέτει μια πραγματικά τεράστια ποικιλία εμφιαλωμένων κρασιών!

Έχετε μόνο Έλληνες παραγωγούς στο κατάστημά σας;

Ξεκινάμε κυρίως με Έλληνες παραγωγούς, αλλά έχουμε και κρασιά από Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία… Αυτά τα κρασιά θέλουμε να τα πιούνε όλοι, να δουν τι γίνεται και έξω από την Ελλάδα. Οι τιμές μας στα εμφιαλωμένα είναι ιντερνετικές, όσο πωλούν δηλαδή τα μεγάλα site κρασιών. Εδώ μπορεί κανείς να συνδυάσει Ιταλία με Ελλάδα, ένα ιταλικό κρασί με μια ώριμη γραβιέρα, να συνδυάσει Γαλλία με Ελλάδα, ένα γαλλικό τυρί με ένα Ξινόμαυρο για παράδειγμα. Δίνουμε στον πελάτη τη δυνατότητα να πειραματιστεί και συνεχώς να εκπαιδεύεται.

Στο Οινοποιείο Τρωιάνου θα βρούμε Pinot Grigio, ένα ιταλικό κρασί, με 5,90 ευρώ!
Κρασί του ’18 βαρελίσιο από την Τοσκάνη με 6,40 ευρώ!

Υπάρχει πάντα κάποιος στο μαγαζί για να παρέχει αυτή την εκπαίδευση;

Είναι δύο παιδιά οι οποίοι είναι εξαιρετικοί επιστήμονες. Η επιχείρηση είμαστε εγώ ο Κώστας με τη σύζυγο Μαρία, και οι υπόλοιποι είναι συνεργάτες οινολόγοι και τεχνολόγοι τροφίμων. Το μαγαζί μας είναι ανοιχτό  από τις 9.00 το πρωί μέχρι τις 00.30 το βράδυ, οπότε το χωρίζουμε σε βάρδιες για να μπορούμε πάντα να χαμογελάμε. Ο πελάτης έρχεται εδώ επειδή θέλει να περάσει ωραία, να αποφορτιστεί, αν όμως έχει απορίες ή την διάθεση να ακούσει και δύο πράγματα θα σας μιλήσουμε, αν δε θέλετε θα μιλήσει το κρασί.

(Εδώ η Μαρία άρχισε να μας φέρνει τους εκλεκτούς μεζέδες που σερβίρει το μαγαζί!)

Τι θα δοκιμάσουμε εδώ;

Εδώ έχουμε ενώσει Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Ελλάδα… Έχουμε πεκορίνο τρούφας, ένα ιταλικό best seller τυρί, ένα μαλακό γαλλικό μπρι με βότανα και σκόρδο, ένα κατσικίσιο διαβολικό τυρί, queso diablo, όπως το λένε στην Ισπανία, το οποίο είναι ένα κατσικίσιο γραβιεράκι δωδεκάμηνης ωρίμανσης με κόκκινα πιπεριά, και ένα τυρί που δε θα το παίρνατε ποτέ για κρασί, κι όμως είναι ένα συγκλονιστικό τυρί, εικοσιτετράμηνη γκούντα, και ένα ελληνικό κατσικίσιο τυρί.

Μπροστά: εικοσιτετράμηνη γκούντα, ελληνικό κατσικίσιο τυρί, γαλλικό μπρι με βότανα και σκόρδο. Πίσω: ισπανικό κατσικίσιο τυρί με κόκκινα πιπέρια και πεκορίνο τρούφας, όλα υπέροχα! Στο μπωλάκι ένα chutney ντομάτας.

Και μια μικρή συμβουλή όπως σας είπα για τα κρασιά έτσι θα αναγνωρίζετε και την ωρίμανση στο τυρί: δαγκώνοντας ένα τυρί με υψηλή ωρίμανση, νιώθουμε κάτι σαν γυαλί στο δόντι. Αυτό συμβαίνει επειδή κρυσταλλώνει η πρωτεΐνη του γάλακτος, και φαίνονται κάποια άσπρα σημαδάκια στο τυρί. Δεν έχει αλλοιωθεί το τυρί, είναι σημάδι ωρίμανσης και δείχνει και ποιότητα στο τυρί.

Τα λευκά σημαδάκια που δείχνουν την ωρίμανση στο τυρί.

Στα τυριά επίσης, δεν κόβουμε τις άκρες και υπάρχει λόγος για αυτό· θέλουμε να νιώσουμε το μέρος όπου τυροκομήθηκε. Που ακούμπησε αυτό το τυρί; Ήταν σε σπηλιά; Ακούμπησε σε χώμα, σε πέτρες;

Όλα αυτά τα ωραία προϊόντα που μας είπατε, τα τυριά, το ελαιόλαδο, τα βότανα, τα χρησιμοποιείτε, αλλά και τα πουλάτε;

Ναι, βέβαια, το ελαιόλαδο που χρησιμοποιούμε είναι από το Άγιο Όρος, από το Βατοπέδι και για αλάτι χρησιμοποιούμε ανθό αλατιού. Εδώ στην Ελλάδα έχουμε από τα καλύτερα αλάτια στον κόσμο, από τη Μάνη, την Κρήτη, τα Κύθηρα και το Μεσολόγγι.

(Η Μαρία μας έφερε το επόμενο πιατάκι, δύο καλαμποκίσια πιτάκια με καπνιστή ρακλέτ, όπως μας εξήγησε. Μας έφερε ακόμα μια χειροποίητη τυροκαυτερή που φτιάχνει η ίδια και είναι υπέροχη! Ο Κώστας και ο Βασίλης είπαν πως τους αρέσει πάρα πολύ και πως στην αρχή η Μαρία δεν τολμούσε να το βγάλει. Μετά αποφάσισε να το εντάξει στο μενού, αφού της είπαν ότι δεν γίνεται να μη βγάζει αυτό το ντιπάκι στο μαγαζί της…)

Εδώ έχουμε ταιριάξει Ελλάδα με το καλαμποκίσιο πιτάκι με ελβετικό τυρί ρακλέτ, ένα καπνιστό τυρί που γίνεται φοντύ, το ζεσταίνουμε, λιώνει και μετά το σερβίρουμε σαν ντιπάκι.

Το καλαμποκίσιο πιτάκι με την καπνιστή ρακλέτ και στο βάθος το πλατό τυριών.
Στους εκλεκτούς μεζέδες μας προστέθηκε και η χειροποίητη τυροκαυτερή της κ. Μαρίας.

Βλέπουμε πως έχετε και αλλαντικά στη βιτρίνα…

Εδώ χρησιμοποιούμε μόνο αλλαντικά ωρίμανσης. Τα αλλαντικά ωρίμανσης συμβάλλουν στη χλωρίδα του παχέος εντέρου. Άλλο η αλλαντοβιομηχανία και άλλο τα αλλαντικά ωρίμανσης. Ωριμάζουν μόνα τους σε αλατότητα και σε συντηρητή. Είναι πολύ εύκολο το κρασί και το αλλαντικό να τα ελέγχεις με συντηρητικά. Δεν το θέλουμε αυτό. Στο κρασί επιλέγουμε υψηλή αλκοόλη, η οποία είναι το καλύτερο συντηρητικό. Ο εύκολος τρόπος να συντηρήσεις το αλλαντικό είναι τα βελτιωτικά και νιτρικά άλατα. Δεν το θέλουμε αυτό στο μαγαζί μας.

(Η Μαρία μας έκοψε επί τόπου αλλαντικά και πρόσθεσε άλλον έναν εκλεκτό μεζέ στο τραπέζι μας!)

(Ο Βασίλης μας έδειξε μια μηχανή που κόβει χειροκίνητα τα αλλαντικά!) Υπάρχει λόγος γι’ αυτό: επειδή είναι μικρής κοπής, δεν ζεσταίνει το κρέας και δεν αλλοιώνει την ποιότητά του.

Χειροκίνητη μηχανή κοπής αλλαντικών

Εδώ έχουμε ιταλική μορταδέλα με φυστίκι και πιπέρια. Πάντα δίνουμε την δική μας ελληνική προσέγγιση, οπότε τη μορταδέλα την αναβαθμίσαμε με λίγο Ελλάδα, με το ελαιόλαδο από το Άγιο Όρος, με ανθό αλατιού και φρέσκο μαύρο πιπέρι. Ο λόγος που τα κόβουμε τόσο μικρά, και θα έπρεπε και πιο μικρά, δεν είναι για οικονομία σε καμία περίπτωση, είναι επειδή οι γευστικοί μας κάλυκες καίγονται από την πολύ πληροφορία και μετά κατεβάζουμε χωρίς να απολαμβάνουμε και να νιώθουμε τι τρώμε.

Ιταλική μορταδέλα με φυστίκι και πιπέρια, σερβιρισμένη με ελληνικό ελαιόλαδο από το Άγιο Όρος και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.

Παράγετε και δική σας μπύρα;

Ναι, παράγουμε τη δικιά μας μπύρα. Φέραμε μια μπύρα φρέσκια, απαστερίωτη, την ονομάσαμε και Περιστέρι. Στην Ελλάδα ό,τι παράγεις έχει υψηλό κόστος, αλλά η φρέσκια μπύρα δεν έχει καμία σχέση με την παστεριωμένη του εμπορίου. Στην μπύρα κάνουν ένα τρικ: στους -3 βαθμούς που είναι το ψυγείο, καταπίνεις τόσο παγωμένο υγρό, αφυδατώνεσαι, δεν ξεδιψάς, κι έτσι πίνεις λίγο ακόμα και λίγο ακόμα, και έχεις βάλει πόσα λίτρα υγρό στο στομάχι σου που δεν προσφέρει τίποτα πέρα από μια πρόσκαιρη ευχαρίστηση και ένα ρέψιμο.

(Στο σημείο αυτό η Μαρία μας πρόσφερε τη μπύρα τους και ήταν πραγματικά μια διαφορετική εμπειρία από όσα έχουμε συνηθίσει!)

Επ’ ευκαιρίας να πούμε πως ακόμα κι ο τρόπος που ρευόμαστε είναι ένας τρόπος να καταλάβουμε αν αυτό που καταναλώσαμε είναι αυτό που μας είπαν. Η γευσιγνωσία στη μπύρα γίνεται τελείως διαφορετικά από το κρασί. Καταπίνουμε και εκπνέουμε με το ρέψιμο, εκπνέουμε από τη μύτη. Έχουμε έναν αισθητήρα πάνω από τη σταφυλή ανάμεσα από το διάφραγμα με τον οποίον μπορούμε να καταλάβουμε κάποια αρώματα.

Η φρέσκια απαστερίωτη μπύρα έχει τα θετικά της στοιχεία. Το 99% της μπύρας είναι νερό. Εμείς χρησιμοποιούμε νερό από πηγές, το οποίο φυσικά έχει τα ιχνοστοιχεία του, τα μεταλλικά, τα άλατα, όλα αυτά που μας είναι ωφέλιμα. Έχουμε τον υδατάνθρακα, τις βιταμίνες από το κριθάρι, είναι όλα μέσα στη φιάλη, δεν τα έχουμε σκοτώσει με την παστερίωση. Άρα κάνει καλό στο γαλακτικό οξύ, ενυδατώνει. Γιατί δίνουν στους αθλητές πριν τον αγώνα ένα μικρό ποτηράκι μπύρα; Για την καταπόνηση των μυών και για να ενυδατωθούν.

Επομένως, η φρέσκια μπύρα δεν πίνεται στους 0 βαθμούς ή στους -3. Αυτό είναι που πρέπει να γνωρίζει ο κόσμος.

Επομένως, η φρέσκια μπύρα δεν πίνεται στους 0 βαθμούς ή στους -3. Αυτό είναι που πρέπει να γνωρίζει ο κόσμος.

(Και σαν να μην έφταναν όλα όσα μας είχαν προσφέρει, η Μαρία μας έφερε άλλα δύο πιατάκια και κάθησε μαζί μας να πιούμε στην υγειά μας και να βγάλουμε μια ωραία αναμνηστική φωτογραφία.)

Στην υγειά σας!

Δοκιμάστε και αυτό το ισπανικό αλλαντικό, το τσορίθο και δύο ακόμα πιτάκια με γαλλικό βούτυρο. Όλα αυτά που δοκιμάσατε είναι τα πιάτα με τα οποία προτείνουμε στους πελάτες να συνοδεύσουν το κρασί τους. Ό,τι και να δοκιμάσετε εδώ, το καθένα έχει και μια ιστορία…

Πιτάκια με γαλλικό βούτυρο και ισπανικό τσορίθο

Δοκιμάσαμε υπέροχες γεύσεις από το εξωτερικό, αλλά θα θέλαμε να μας μιλήσετε λίγο για τις συνεργασίες που έχετε με ελληνικές εταιρείες, προϊόντα των οποίων βλέπουμε σε όλο το κατάστημα…

Στο μαγαζί μας έχουμε πολύ Ελλάδα, αλλά έπρεπε να ψάξουμε να τα βρούμε. Οι μικροί παραγωγοί τα πολύ καλά τους τυριά τα στέλνουν απευθείας έξω, μιας και εδώ θεωρούνται πολύ ακριβά. Εμείς θέλουμε να δώσουμε τη δυνατότητα κάποιος να απολαύσει καλό κρασί και καλό φαγητό σε έναν ήρεμο χώρο, είτε μέσα στο μαγαζί που βρισκόμαστε είτε στα τραπεζάκια έξω.

Έχετε κατάλογο στο μαγαζί και για τα φαγητά;

Βεβαίως υπάρχει κατάλογος για όλα, ακόμα και ηλεκτρονικός αν κάποιος δεν θέλει να πιάσει ότι έπιασε ο προηγούμενος πελάτης… Σκανάρετε με το κινητό σας και έχετε τον κατάλογο. Και κάτι άλλο που θα κάνουμε είναι το κάθε τυράκι να έχει κι ένα μικρό scan. Μετά το έχεις μαζί σου στο κινητό σου για να μη ξεχνάς όσα έχεις δοκιμάσει. Επίσης, στην εμβέλεια των 4 χιλιομέτρων εδώ στο Περιστέρι κάνουμε και delivery. Θα μπορείς να παραγγείλεις για παράδειγμα ένα κόκκινο κρασί και ένα πλατό τυριών για το σπίτι. Μου αρέσει η φιλοξενία, να σε καλώ στο σπίτι μου και να σου προσφέρω τα καλύτερα! Αυτό κουβαλάμε και στο μαγαζί… Όποιος έρχεται πρέπει να δοκιμάσει τα καλύτερα!

Πόσα χρόνια έχετε το συγκεκριμένο μαγαζί;

Το μαγαζί λειτουργεί εδώ και 36 χρόνια, από τον πατέρα μου και εμείς το λειτουργούμε εδώ και είκοσι χρόνια. Είμαστε καθημερινά πιο πολλές ώρες στο μαγαζί μας απ ότι στο σπίτι μας, οπότε το μαγαζί μας είναι το σπίτι μας, το αγαπήσαμε τόσο πολύ, το κάναμε παιδί μας. Κρατήσαμε το κοινό μας και ολοένα έρχονται καινούριοι πελάτες γιατί κάποιος τους είπε για εμάς… και αυτό είναι η μεγαλύτερη επιτυχία… το προιόν σου να σε διαφημίζει… είναι συγκινητικά πολλές φορές τα καλά λόγια των πελατών μας και μας δίνουν όρεξη και πάθος για συνεχή εξέλιξη!

Διοργανώνετε και εκδηλώσεις στον χώρο σας;

Φυσικά, το Σάββατο για παράδειγμα είχαμε στο μαγαζί παρουσίαση βιβλίου του Λεωνίδα Γεωργιάδη, ενός ανθρώπου που ήταν πελάτης μας, τον γνωρίσαμε εδώ. Παρουσίασε το βιβλίο του, ήρθε ο αδελφός του ο Άδωνις Γεωργιάδης, ήρθε ο δήμαρχος, και πολλοί σπουδαίοι άνθρωποι οι οποίοι μας είπαν εξαιρετικά λόγια…

Πελάτες έχετε φανταζόμαστε και εκτός Περιστερίου, θα έρχονται και από όλη την Αττική…

Ναι, έχουμε ένα κοινό που μας στηρίζει πολλά χρόνια, από όλη την Αττική.

(Ο Βασίλης πρόσθεσε:) Εδώ θέλω να πω πως έχω συναντήσει ανθρώπους στο μαγαζί οι οποίοι έχουν υψηλό όνομα στη γαστρονομία. Οι αδελφοί Λιάκου του Base Grill στο Περιστέρι και πολλοί σεφ είναι πελάτες εδώ, τους έχω συναντήσει. Έρχονται για να πάρουν πράγματα, να δώσουν και να πάρουν συμβουλές. Όταν έχεις και τέτοιους ανθρώπους δίπλα σου, οι οποίοι είναι βαθιά στη γαστρονομία είναι αλλιώς. Εμείς είμαστε άνθρωποι που απλώς γευόμαστε, οι άλλοι δουλεύουν στη γαστρονομία.

Με αυτούς έχουμε πολλά κοινά, επειδή και αυτοί σέβονται το τι καταπίνει ο πελάτης. Δεν έχω συναντήσει αλλού ανθρώπους να πηγαίνουν κάθε χρόνο το προσωπικό τους στη Γαλλία σε εκθέσεις τυριών, να τους κάνουν σεμινάρια που πληρώνουν οι ίδιοι, να πηγαίνουν σε οινοποιεία, να μαθαίνουν πώς κόβεται το κρέας… Επενδύουν στο προσωπικό τους γιατί σέβονται βαθιά τους πελάτες τους.

Τώρα θα θέλαμε να κάνουμε μια περιήγηση στο μαγαζί και να μας δείξετε μερικά από τα εκλεκτά προϊόντα που διαθέτετε…

Εμείς εδώ προσέχουμε πολύ ακόμα και το στήσιμο του τραπεζιού, πώς θα φτιάξουμε μια όμορφη ατμόσφαιρα. Γι’ αυτό έχουμε και φυτικό κερί και αρωματικά για να έχουμε ωραίες μυρωδιές και να φτιάχνουμε μια διάθεση. Προσέχουμε τα πάντα μέχρι τη λεπτομέρεια.

Φυτικό κερί και αρωματικό
Αρωματικό από ντομάτα και δυόσμο
Παιδική σαμπάνια χωρίς αλκοόλ
Στο μαγαζί υπάρχει και ούζο από μια μικρή ποτοποιία στην οποία ο Κώστας και η Μαρία είναι μέτοχοι. Έχουν επίσης τσίπουρο από μικρούς παραγωγούς.
Τα μέλια είναι μονοποικιλιακά Melira. Ο μελισσοκόμος είναι Έλληνας και τον προβάλουμε γιατί κι αυτός είναι τρίτης γενιάς μελισσοκόμος.
Με αυτό το βραβευμένο μέλι βγήκε πρώτος στα 15.000 δείγματα τυφλής γευσιγνωσίας στη Γερμανία σε έκθεση!
Στις σοκολάτες φέραμε τη “Louis Vuitton” της σοκολάτας, μας είπε ο Κώστας.

Εσείς προμηθεύετε και άλλες επιχειρήσεις με τα κρασιά σας; Έχετε πολλά δικά σας εμφιαλωμένα κρασιά όπως την Εριφύλη που βλέπουμε;

Ναι, εμφιαλώνουμε πολλά, αλλά στα περισσότερα εστιατόρια τους βάζουμε τη δική τους ετικέτα.

(Ο Βασίλης επισημαίνει:) Αυτό είναι το πιο ωραία ημίγλυκο που μπορεί να πιει κάποιος, για μένα, στην Ελλάδα. Έχω πιει πολλά ημίγλυκα, μου αρέσουν, έτσι για τη γεύση. Αυτό είναι σαν λικέρ!

Το Οινοποιείο Τρωιάνου παράγει και εκκλησιαστικό οίνο!

Αυτό είναι ένα κοκτέιλ το οποίο έχει επιμεληθεί ένας από τους μεγαλύτερους bartender στην Ευρώπη, ο Ιταλός Patrick Pistolesi. Το ΝΙΟ σημαίνει Need Ice Only, δηλαδή ότι χρειάζεσαι μόνο πάγο και έχεις τον καλύτερο barman στην τσέπη σου και προσθέτεις τη διάθεση, το μέρος και το ποτήρι σου! Το έχει φτιάξει με επώνυμα κοκτέιλ και είναι φοβερό!

Φτάνοντας προς το τέλος της όμορφης συζήτησής μας, ο Κώστας μας είπε πως με τα μονοποικιλιακά κρασιά του μπορεί να φτιάξει ένα blend με ό,τι αρέσει στον πελάτη. Και φυσικά του ζητήσαμε να μας φτιάξει κι εμάς την ποικιλία του Eat Dessert First Greece!

Ένα ροζέ κρασί φτιαγμένο ειδικά για εμάς, με Merlot και δύο αρωματικές ποικιλίες, το Μοσχάτο Αλεξανδρείας και το Chardonnay.

Φεύγοντας, ο Βασίλης είπε πως πραγματικά χάρηκε που μας έφερε να γνωρίσουμε αυτή την οικογένεια και το υπέροχο μαγαζί τους κι εμείς τους ευχαριστήσαμε όλους μέσα από την καρδιά μας για τη φιλοξενία και όλες αυτές στις γεύσεις και γνώσεις που μας μετέδωσαν! Ελπίζουμε να υπάρχει πάντα κόσμος που να εκτιμάει την καλή δουλειά του Κώστα και της Μαρίας πρώτα απ’ όλα, όπως και τα εκλεκτά προϊόντα που προσφέρουν…

Διαβάστε πρώτοι κάθε νέο μας άρθρο!

Βρείτε μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσής μας:

Ακολουθήστε μας συμπληρώνοντας το email σας στο πεδίο στο κάτω μέρος της ιστοσελίδας μας, για να σας έρχεται με email κάθε νέο μας άρθρο μόλις κυκλοφορήσει. Μην ξεχάσετε να κάνετε επιβεβαίωση της εγγραφής σας, στο email που θα σας έρθει! 🤗 Όσοι είστε κι εσείς wordpress bloggers, πατήστε απλώς follow.

One Comment Add yours

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s