Συνέντευξη σε ζωντανή μετάδοση με την κ. Μαρία Καλπουζάνη

Όταν η κ. Μαρία Καλπουζάνη μας κάλεσε στο σπίτι της για να γυρίσουμε το τελευταίο επεισόδιο της υπέροχης εκπομπής της στο μεγάλο περιφερειακό κανάλι Αχελώος TV, χαρήκαμε πολύ! Πρόκειται για την εκπομπή Δύναμη Ζωής που προβάλλεται κάθε Τρίτη στις 22.00. Αν δεν εκπέμπει το Αχελώος TV στο μέρος που βρίσκεστε, μπορείτε να δείτε τα προγράμματα του καναλιού σε live streaming εδώ.

Μας υποδέχτηκε, λοιπόν, η κ. Καλπουζάνη στον προσωπικό της χώρο, μας πρόσφερε καφέ και ξεκινήσαμε μια όμορφη κουβέντα. Επειδή η συνέντευξη θα μεταδιδόταν από το Αχελώος TV στην παρέα μας βρισκόταν και ο σκηνοθέτης κ. Λεωνίδας Δρογκάρης, με τις κάμερες και τα φώτα του. Τον ευχαριστούμε θερμά για την προσοχή και τις οδηγίες που μας έδωσε!

Πριν από το γύρισμα…

Προετοιμάζοντας το γύρισμα…
Ο κ. Λεωνίδας μας δίνει σκηνοθετικές οδηγίες.

Στο νέο μας άρθρο, λοιπόν, βρισκόμαστε στο σπίτι της κ. Μαρίας Καλπουζάνη, όπου καταγράφουμε και καταγραφόμαστε μιας και ταυτόχρονα με τη συνέντευξή μας βιντεοσκοπείται και η τελευταία εκπομπή της σεζόν της κ. Καλπουζάνη, Δύναμη Ζωής του Αχελώος TV. Μιλάμε για πολιτική, για οικογένεια, για καριέρα, για ταξίδια, για μαγειρική, για χόμπυ και στο τέλος φτιάχνουμε μαζί με την κ. Καλπουζάνη ένα σπιτικό κέικ βανίλιας με σαντιγί και βερίκοκα.

Το Eat Dessert First Greece έτοιμο να πάρει συνέντευξη από την κ. Καλπουζάνη…

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Καλησπέρα κ. Καλπουζάνη και ευχαριστούμε θερμά για την πρόσκληση στο σπίτι σας, είναι τιμή μας! Η συνέντευξη θα προβληθεί στην εκπομπή σας Δύναμη Ζωής στο Αχελώος TV. Θα θέλατε να κάνετε μια εισαγωγή στους θεατές σας και τους αναγνώστες μας;

(Λεωνίδας) 5, 4, 3, 2, 1…

Κυρίες και κύριοι καλησπέρα σας! Καλώς ήρθατε στο κανάλι του Αχελώου για να ολοκληρώσουμε για τη φετινή σεζόν και να δώσουμε ραντεβού τον Σεπτέμβρη, πρώτα ο Θεός. Σήμερα θα έχουμε μια διαφορετική εκπομπή…

Σήμερα δε θα είμαι εγώ αυτή η οποία θα θέσει ερωτήσεις, αλλά θα μου θέσουν ερωτήσεις. Έχω μαζί μου δύο πάρα πολύ καλούς φίλους, δύο νέα παιδιά με όρεξη και όραμα για έργο και παραγωγή. Είναι ο Γιώργος Βλαχάκης και η Ελίζα Νεοφύτου, οι οποίοι έχουν το blog Eat Dessert First Greece, που είναι ένα καταπληκτικό blog που έχει να κάνει όχι μόνο με φαγητά και γλυκά, αλλά και με περιοδείες σε όλη την Ελλάδα, σε διαφορετικές περιφέρειες, στις οποίες τα παιδιά ταξιδεύουν, γεύονται, μαγειρεύουν τα τοπικά εδέσματα και μας πληροφορούν για την ιστορία του τόπου.

Ευχαριστώ πάρα πολύ για την τιμή που μου κάνατε να είσαστε σήμερα καλεσμένοι μου, κι εγώ δική σας!

Εμείς ευχαριστούμε πάρα πολύ! Εμείς παράλληλα θα γράψουμε άρθρο-συνέντευξη για τη συζήτηση που θα κάνουμε, και θα είναι μια από τις ωραιότερες συνεντεύξεις μας, μιας και είστε πολύ αγαπημένη μας φίλη.

Είναι αμοιβαία τα αισθήματα και το ξέρετε, σας εκτιμώ και τους δύο απεριόριστα!

Ευχαριστούμε πάρα πολύ κ. Καλπουζάνη. Θα θέλαμε αρχικά να μας πείτε κάποια στοιχεία για εσάς, για τις σπουδές σας, την εργασία σας, την οικογένειά σας…

27-28 χρόνια δουλεύω κι άλλα τόσα περίπου σπουδάζω. Έχω καταφέρει να συνδυάσω σπουδές και εργασία μαζί. Είμαι Οικονομολόγος-Διεθνολόγος, με δύο μεταπτυχιακά, με ένα εν δυνάμει διδακτορικό και με 28 χρόνια δουλειάς. Και βέβαια δεν έχω σταματήσει, δε σταματάω! Ολοκλήρωσα την καριέρα μου στις τράπεζες πριν από 4-5 χρόνια και αυτή τη στιγμή, είμαι εντατικά σε πολιτικό χώρο, στον χώρο της Νέας Δημοκρατίας. Ήμουν υποψήφια βουλευτής στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας και είμαι υπεύθυνη του Μητρώου Στελεχών της Νέας Δημοκρατίας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και Πελοποννήσου. Τα τελευταία 4 χρόνια ασχολούμαι πάρα πολύ με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, παράλληλα με την αρθρογραφία μου, τη δημοσιογραφική μου ανακάλυψη την οποία οφείλω να πω ότι τη βρήκα μέσα από την πολιτική.

Έχω δύο παιδιά, τον Μιχάλη, ο οποίος είναι 21 έτους, τεταρτοετής στο Πολυτεχνείο, πολιτικός μηχανικός, και τη Ρέα 17 ετών, η οποία φέτος θα πάει στην γ’ λυκείου και θα ακολουθήσει κι εκείνη την πρακτική κατεύθυνση και μάλλον θα στραφεί κι εκείνη προς το Πολυτεχνείο. Είμαι παντρεμένη με τον Αντρέα Λάζαρη, Καθηγητή Αγγειοχειρουργικής στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και μάχιμο αγγειοχειρούργο στο Αττικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

Όπως λέω στα παιδιά μου, αλλά και σε όλους τους νέους ανθρώπους, αυτή η γενιά θα αλλάξει 5 με 6 φορές επάγγελμα στη ζωή τους. Οπότε όταν η μικρή έρχεται λέγοντάς μου ότι δεν ξέρει τι να κάνει, είναι πολύ νωρίς να αποφασίσει της λέω αποφάσισε κάτι τώρα, και μετά από λίγο καιρό θα το αλλάξεις, θα το ξανα-αλλάξεις, θα το ξανα-αλλάξεις…

Έχουμε μπει ήδη στην τέταρτη βιομηχανική επανάσταση, η οποία μας καλεί να προσαρμοζόμαστε στις συνθήκες τις οποίες συναντάμε μπροστά μας. Οπότε στον εργασιακό χώρο, ο οποίος δε μένει αλώβητος από τις μεταβολές και τις καινούργιες καινοτομίες, αυτό που θα πρέπει να κάνουμε είναι να αναβαθμίσουμε τις ικανότητές μας στον ψηφιακό τομέα, αλλά και ανάλογα και να προσαρμοζόμαστε με το τι ζητείται εκείνη τη στιγμή στην αγορά εργασίας. Το εύρος είναι πλατύ… Κάπως έτσι, λοιπόν, κι εγώ, μέσα από την πολιτική ενασχόληση -μου αρέσει η προσφορά, είναι μεράκι αυτό και είναι να το έχεις στο DNA σου, είναι δεξιότητα κι αυτό- ανακάλυψα τη δημοσιογραφία.

Εδώ θα ήθελα να ευχαριστήσω το κανάλι του Αχελώου και την οικογένεια Μπόκα, η οποία μου εμπιστεύτηκε τα τελευταία 2,5 χρόνια μια εβδομαδιαία δίωρη εκπομπή με κοινωνικο-ιατρικό χαρακτήρα. Ομολογουμένως την περίοδο της πανδημίας αναγκαστικά στραφήκαμε και προς την πολιτική, γιατί τελικά είναι όλα συνυφασμένα. Το ένα είναι αλυσίδα με το άλλο. Έτσι αγγίξαμε πάρα πολλά κοινωνικά θέματα, τα ναρκωτικά, τα τροχαία, τη συνεπιμέλεια, τα αδέσποτα, πάρα πολλά ιατρικά σε όλους τους τομείς, το bullying, τη σεξουαλική αγωγή, τη θέση της γυναίκας και τον ρόλο της… Θέματα επίκαιρα που θεωρώ πως λείπουν από την ελληνική τηλεόραση κι αυτό είναι θέμα που πρέπει να αναδειχθεί κάποια στιγμή και να στρέψουμε στο ενδιαφέρον μας σε εκπομπές, οι οποίες έχουν πραγματικά κάτι να μας προσφέρουν. Οπότε βρήκα κι εγώ το δρόμο μου και κάνουμε όλα αυτά!

Είναι όλα υπέροχα! Εμείς που μπορούμε να δούμε την εκπομπή σας;

Η εκπομπή παίζει στο κανάλι του Αχελώου, κάθε Τρίτη στις 10.00 το βράδυ, μετά από τις ειδήσεις. Το κανάλι εκπέμπει στη Δυτική Ελλάδα, στην Ήπειρο, στη Μακεδονία, στα Ιόνια Νησιά και σε αρκετά μεγάλο μέρος της Πελοποννήσου. Όσοι δεν μπορούν να το έχουν στους δέκτες τους, μέσα από το webTV, μπαίνοντας στο κανάλι έχει το σύνδεσμο που σε οδηγεί εκεί.(https://www.acheloostv.gr/news/achelooswebtvlive/) Ιντερνετικά, δηλαδή, μπορούμε να το παρακολουθήσουμε παντού.

Πριν αναφερθήκατε στο Μητρώο Στελεχών της Νέας Δημοκρατίας. Θέλετε να μας μιλήσετε λίγο γι’ αυτό;

Το Μητρώο Στελεχών είναι ένας θεσμός που δημιουργήθηκε από τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αντιλαμβανόμενος ότι το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο είναι από παράδοση κλειστό κόμμα, θα πρέπει να ανοίξει. Όπως είπε κι εκείνος χαρακτηριστικά θα πρέπει να μπει οξυγόνο στην παράταξη. Δημιουργήθηκε, λοιπόν, ο θεσμός του Μητρώου για να ενώσει τους πολίτες με την πολιτική. Στο Μητρώο συμμετέχουν επιστήμονες από διαφορετικούς κλάδους, οι οποίοι έχουν «ένσημα» στον επαγγελματικό τους βίο, και δεν είχαν ποτέ τη δυνατότητα και το χρόνο μέσα από γνωριμίες ή κατά τη διάρκεια των σπουδών τους και της εργασίας τους -όπως εγώ που δούλευα αρκετά χρόνια- να ασχοληθούν με τα κοινά μέσα από ένα κόμμα.

Διαδικτυακή συζήτηση για το νομοσχέδιο για τα αδέσποτα και δεσποζόμενα ζωάκια

Η κ. Καλπουζάνη με την κ. Ελένη Πέτρακα στο συντονισμό
 Ο κ. Στέλιος Πέτσας, Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών
Η κ. Ρεβέκκα Πιτσίκα, Επικεφαλής Μητρώου Στελεχών ΝΔ 
Ο κ. Γιώργος Πατούλης, Περιφερειάρχης Αττικής
Ο κ. Στέλιος Κονταδάκης, Διευθυντής Πολιτικού Γραφείου Πρωθυπουργού, Γραμματέας Οργανωτικού, Αναπληρωτής Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής

Οπότε τώρα τους δίνεται η δυνατότητα να συμμετέχουν μέσα από μια αξιοκρατική διαδικασία. Στο κόμμα υπάρχει ο μηχανισμός που σε περνάει από διάφορα στάδια αξιολόγησης, προκειμένου να ενταχθείς στους κόλπους του. Εμείς που έχουμε επιλεγεί στο κομμάτι αυτό της Νέας Δημοκρατίας, στο Μητρώο, έχουμε ως στόχο μέσα από ημερίδες, μέσα από άρθρα, μέσα από συνεντεύξεις στα μέσα μαζικής επικοινωνίας να κοινωνήσουμε το κυβερνητικό έργο, να κοινωνήσουμε νομοσχέδια που είναι είτε προς δημόσια διαβούλευση, είτε έχουν ψηφιστεί κι ο κόσμος δεν ξέρει τι ακριβώς γίνεται.

Εσείς έχετε παρακολουθήσει αρκετές απ’ τις ημερίδες που κάνουμε. Οφείλω να πω ότι είμαστε ένα δραστήριο Μητρώο, ότι κάνουμε πάρα πολλές ημερίδες. Ως Μητρώο Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος, στο οποίο είμαι εγώ υπεύθυνη, το τελευταίο εξάμηνο κάναμε 12-13 ημερίδες, σε συνέργεια με αρκετούς συναδέλφους από τις άλλες περιφέρειες. Φροντίζουμε ώστε να ενώνουμε τον κόσμο για να ακούγεται περισσότερο αυτό το οποίο έχουμε ως θέμα, να μην μένει αποκλειστικά στις δικές μας περιφέρειες, να το ακούν όσο το δυνατόν περισσότεροι.

Διαδικτυακή συζήτηση για το περιβάλλον και την ενέργεια

Η κ. Καλπουζάνη στο συντονισμό
Ο κ. Γεώργιος Αμυράς, Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας
Ο κ. Γιάννης Ρουκάς, Οικονομολόγος, Περιφερειακός Συντονιστής της Γραμματείας Παραγωγικών Τομέων

Έχουμε κάνει πάρα πολύ δουλειά, έχουμε αναφερθεί σε πάρα πολλά νομοσχέδια, είχαμε της ψηφιακής διακυβέρνησης, είχαμε των οικονομικών, είχαμε το Υπουργείο Δικαιοσύνης για τη συνεπιμέλεια, είχαμε τα αδέσποτα ζωάκια, είχαμε ψυχική υγεία, είχαμε την επόμενη μέρα μετά τον Κορωνοϊό, πώς θα είναι σε διάφορους τομείς της ζωής μας (οικονομία, παιδεία, καθημερινότητα, ασφάλεια), πάρα πολλές ημερίδες οι οποίες είχαν μπορώ να πω μεγάλη επιτυχία και αρκετά μεγάλο αντίκτυπο. Ξέρουμε όλοι ότι σε αυτού του είδους τις διαδικτυακές συναντήσεις δεν έρχονται πολλοί… Εμείς όμως οφείλω να πω πως είχαμε αρκετά μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων.

Διαδικτυακή συζήτηση για τον τουρισμό

Η κ. Σοφία Ζαχαράκη, Υφυπουργός Τουρισμού

Αυτό το είδαμε κι εμείς και θέλουμε να πούμε πως οι ημερίδες είναι εξαιρετικές με πάρα πολύ ενδιαφέροντα θέματα και με ομιλητές οι οποίοι είναι ειδικοί στο θέμα που συζητείται. Μάθαμε πάρα πολλά από αυτές τις ημερίδες!

Ευχαριστώ πάρα πολύ! Εγώ χαίρομαι άνθρωποι σαν εσάς, νέοι, πραγματικά να παίρνουν πληροφορία μέσα από αυτές τις ημερίδες. Ο τρόπος που το κάνουμε είναι να έχουμε πάντα έναν κυβερνητικό εκπρόσωπο για το κάθε θέμα που πιάνουμε και από εκεί και πέρα οι υπόλοιποι είναι επιστήμονες, οι οποίοι ασχολούνται με το συγκεκριμένο θέμα. Έτσι ανοίγουμε το θέμα το οποίο πιάνουμε. Από όλες τις πλευρές λύνουμε, νομίζω, τις περισσότερες απορίες που δημιουργούνται στον κόσμο.

Διαδικτυακή συζήτηση για τη συνεπιμέλεια

 Ο κ. Γιώργος Κώτσηρας, Υφυπουργός Δικαιοσύνης για θέματα Διεθνούς Συνεργασίας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Κυρία Καλπουζάνη, εμείς ως ιστοσελίδα, όπως γνωρίζετε κι εσείς ασχολούμαστε πολύ και με τα κοινωνικά θέματα.

Βέβαια, έχετε ευαισθησία, έχετε εταιρική κοινωνική ευθύνη που λένε για τις εταιρείες.

Το ίδιο ξέρουμε ότι κάνετε κι εσείς έχετε μεγάλη ευαισθησία σε κοινωνικά θέματα φιλοζωικά, έχουμε δει και στην εκπομπή σας παλαιότερα την ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου. Είχατε κάνει μια εκπομπή αφιέρωμα;

Ναι με την ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου… Έχουμε επίσης φέρει πολλές φορές τον Δήμαρχο Αγρινίου ο οποίος έχει δομές υψηλού ευρωπαϊκού επιπέδου μπορώ να πω· έχει τις δομές φιλοξενίας αστέγων, αλλά και τις δομές φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών, οι οποίες είναι πραγματικά σε επίπεδο Ευρώπης. Επίσης έχουμε έρθει πολλές φορές σε επικοινωνία και έχω βγάλει στην εκπομπή και το Μαζί για το παιδί, ο οποίος είναι επίσης ένας σπουδαίος οργανισμός που πραγματικά παράγει έργο. Πρόσφατα έχουμε φιλοξενήσει και τη δομή που υπάρχει στην Πέλλα, η οποία έχει να κάνει με τα σεξουαλικά κακοποιημένα παιδιά. Με αφορμή το περιστατικό της δολοφονίας του Άλεξ στη Βέροια, οι κάτοικοι ευαισθητοποιήθηκαν και έχουν κάνει πολύ σπουδαίο έργο κι εκεί. Είπαμε πως θα πάμε σαν εκπομπή προσεχώς, και μπορούμε να πάμε και μαζί, να αφιερώσουμε μια εκπομπή, μιας και δέχθηκαν να μας φιλοξενήσουν στους χώρους τους, να μας ξεναγήσουν και να μας μιλήσουν για το πολύ σπουδαίο και σημαντικό έργο που κάνουν.

Πάρα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον θα έχει μια τέτοια εκπομπή!

Όντως! Πάνω απ’ όλα θα πρέπει ως κοινωνία να είμαστε ευαίσθητοι σε όλα τα επίπεδα, αλλά ό,τι έχει να κάνει με τις ευπαθείς ομάδες να είμαστε ακόμα πιο ευαισθητοποιημένοι και δεν πρέπει να μένουμε μόνο σε επίπεδο ευαισθητοποίησης, αλλά πρέπει να παράγουμε και έργο προς αυτή την κατεύθυνση.

Αλλά και με τα ζωάκια έχετε μεγάλη αγάπη, γνωρίσαμε και τον Γούντι, μας υποδέχθηκε με το που ήρθαμε, πολύ γλυκός…

Ο αξιολάτρευτος Γούντι!

Θεωρώ ότι μία κοινωνία δείχνει ότι είναι πολιτισμένη από τον τρόπο που συμπεριφέρεται στα ζωάκια της. Είναι πάρα πολύ σημαντικό αυτό! Και θεωρώ ότι στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει σπουδαία βήματα. Ξέρω ότι υπάρχουν πάρα πολλές οργανώσεις που προστρέχουν προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά και η κυβέρνηση, όμως, του Κυριάκου Μητσοτάκη έδειξε την ευαισθησία της. Παρακολουθήσατε κι εσείς την ημερίδα που κάναμε την προηγούμενη εβδομάδα για το νομοσχέδιο το οποίο είναι πραγματικά μια ασπίδα προστασίας για τα δεσποζόμενα, αλλά και τα αδέσποτα ζωάκια μας.

Ένα μεγάλο μέρος των άρθρων που γράφουμε είναι τα ταξίδια που κάνουμε και έτσι μας αρέσει όταν παίρνουμε μια συνέντευξη να ρωτάμε για το αγαπημένο ταξίδι και τα αγαπημένα σας πράγματα να κάνετε όταν ταξιδεύετε

Είμαστε μια οικογένεια η οποία κατεξοχήν ταξιδεύει. Και εγώ αλλά και ο Αντρέας στην κουλτούρα μας και τη φιλοσοφία μας έχουμε τα ταξίδια, τόσο από τη δουλειά μας και των δύο, αλλά και για προσωπική ευχαρίστηση. Ταξιδεύουμε πολύ. Μέσα σε αυτό το πλάνο έχουμε βάλει και τα παιδιά. Τα παιδιά έχουν ταξιδέψει σχεδόν σε όλες τις ηπείρους. Κάποιος που δεν ταξιδεύει, δεν διευρύνει τον ορίζοντά του. Θα πρέπει με κάποιο τρόπο όλοι να ταξιδεύουμε. Βλέπουμε άλλο κόσμο, γνωρίζουμε πολιτισμούς, ιστορία, συνήθειες, ήθη και έθιμα… Ερχόμαστε σε επαφή, γνωρίζουμε, μαθαίνουμε εκείνοι από εμάς κι εμείς από εκείνους. Είναι πλούτος τα ταξίδια, όπως είναι τα βιβλία.

Ταξίδι στην Πορτογαλία

Έχουμε ταξιδέψει, λοιπόν, πάρα πολύ. Αν με ρωτήσετε τι μου έχει μείνει περισσότερο στη μνήμη θα πω ένα πρόσφατο ταξίδι στην Κούβα, το οποίο ήταν επιλογή των παιδιών μου. Ήθελαν να πάνε να δουν πως είναι αυτό το νησί, γιατί ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα. Μπορώ να σας πω ότι είναι ένα ανακάτεμα πολιτισμών το οποίο διαφέρει. Σε ιντριγκάρει λίγο η όλη κατάσταση, η πολιτική, η καθημερινότητά τους, τα φαγητά τους… Είναι εντελώς εκτός της δικής μας κουλτούρας, αλλά είναι μια κουλτούρα η οποία έχει κάτι να σου προσφέρει. Έχουν ωραίες παραλίες μπορώ να πω, έχουν πικάντικο φαγητό· βέβαια σε κάποια πράγματα είναι πίσω επειδή είναι τέτοιο το καθεστώς τους, θα μπορούσε να είναι διαφορετική η κατάστασή τους. Είναι όμως άλλη μία εμπειρία! Όπως επίσης μεγάλη εντύπωση μου είχε κάνει ένα ταξίδι πριν από αρκετά χρόνια σε 4-5 νησιά της Καραϊβικής, όπου κι εκεί είδα πολύ χρώμα, άλλη κουζίνα, άλλα ήθη και έθιμα… Είναι δύο από τα ταξίδια που μου έμειναν πιο πολύ στη μνήμη.

Ταξίδι στην Κούβα

Οπότε σας αρέσει να βλέπετε την ιστορία του τόπου, να γνωρίζετε τους ανθρώπους, την κουζίνα όπως κάνει ο γαστρονομικός τουρισμός…

Μου αρέσει να το ζω το κάθε μέρος μέσα από τα μάτια των ντόπιων, όχι σαν Ευρωπαία τουρίστας. Στη Νότια Αμερική με ελκύει κατά κάποιο τρόπο το στιλ της ζωής τους. Αν με ρωτήσετε αν θα ζούσα εκεί, δεν θα ζούσα. Δεν την αλλάζω τη χώρα μας με τίποτα. Όπου και να πάω -αυτό λέω σε όλους τους φίλους- όταν προσγειωνόμαστε στην Αθήνα λέω home, sweet home, σπίτι μου σπιτάκι μου! Αυτή είναι η αίσθησή μου, από τότε που ήμουν πολύ μικρή μέχρι και τώρα, δε νομίζω να μπορούσα να ζήσω κάπου αλλού.

Έχετε ζήσει σε κάποιο μέρος εκτός Ελλάδος;

Έζησα στο Λονδίνο και μου άρεσε. Ήταν όμως φοιτητικά τα χρόνια… Υπήρξαν προτάσεις να μείνω εκεί μόνιμα αλλά δεν το διάλεξα ούτε τότε που ήμουν νέα και θα μπορούσα ενδεχομένως να την κάνω αυτήν την κίνηση. Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη χώρα μας!

Στη χώρα μας για να τη φτιάξουμε από μέσα…

Αυτό ακριβώς! Αν φύγουν όλοι; Πρέπει να μείνουμε…

Τώρα κ. Καλπουζάνη θα θέλαμε να ξαναγυρίσουμε στην πολιτική. Γνωρίζουμε πως ήσασταν υποψήφια βουλευτής στον Νομό Αιτωλοακαρνανίας στις τελευταίες εκλογές, με δεκαπέντε μέρες προεκλογική εκστρατεία. Πώς είναι να είσαι υποψήφιος βουλευτής; Πώς είναι αυτή η προεκλογική εκστρατεία; Τι πρέπει να κάνεις, με ποιούς πρέπει να μιλήσεις; Πώς γίνεται η διαδικασία μέσα στο κόμμα για να σε επιλέξουν να γίνεις υποψήφιος;

Για μένα ήταν τιμή και χαρά που επιλέχθηκα από τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, για να τον εκπροσωπήσω σε έναν τόσο μεγάλο και δύσκολο νομό, όπως είναι ο Νομός Αιτωλοακαρνανίας, δεδομένου και ότι δεν έχω ζήσει στον νομό αυτόν. Εγώ έχω γεννηθεί και έχω μεγαλώσει στην Αθήνα, οι γονείς μου έχουν καταγωγή από τον νομό και έχουμε πολλούς συγγενείς βέβαια. Η σχέση μας ήταν στενή με το τόπο και πάντα παρακολουθούμε, έχουμε κι εμείς σπίτια εκεί περιουσία που τα προσέχουμε και ενδιαφερόμαστε, και πάντα ο καθένας μας επιστρέφει στις ρίζες του. Και γι’ αυτό όταν ρωτήθηκα σε ποιον νομό θα ήθελα να δραστηριοποιηθώ επέλεξα τον νόμο που μου έχει προσδώσει το γένος μου, τους γονείς μου, τους παππούδες μου, τα ξαδέρφια μου, τους συγγενείς μου.

Προεκλογική εκστρατεία

Η αλήθεια είναι όμως ότι δεν έχω ζήσει ώστε να μπορέσω να έχω μεγάλο έρεισμα στην κοινωνία και όταν κατέβηκα τις δεκαπέντε μέρες αυτές για να κάνω την προεκλογική εκστρατεία είναι αλήθεια ότι κουράστηκα, γιατί σε δεκαπέντε μέρες γύρισα όλον τον νομό, που είναι ο μεγαλύτερος νομός της χώρας. Δεν κοιμόμουν σχεδόν καθόλου, δύο ώρες περίπου την ημέρα, δεν έτρωγα σχεδόν καθόλου, προσπάθησα να δω όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο, να τον ενημερώσω για το άνοιγμα το οποίο έχει κάνει ο Πρόεδρος σε καινούρια πρόσωπα, τα οποία θέλουν κι εκείνα να προσφέρουν όσο το δυνατόν περισσότερο στον τόπο τους. Δεν μπορώ να πω ότι δεν είμαι ευχαριστημένη από την αποδοχή την οποία εισέπραξα, δεδομένου του ότι δεν με ήξεραν.

Στα πλαίσια, λοιπόν, της υπόσχεσης που τους έδωσα ότι εγώ ήρθα στον νομό για να μείνω, έμεινα και κάνω την εβδομαδιαία εκπομπή στο κανάλι του Αχελώου, έρχομαι σε επαφή με όλη την τοπική κοινωνία, όχι μόνο του Αγρινίου αλλά όλου του νομού, τους μαθαίνω, με μαθαίνουν, αναδεικνύουμε τα προβλήματα… Δεν μένουμε όμως μόνο στο να το φέρουμε στην επιφάνεια, αλλά προσπαθούμε ποικιλότροπα να τα λύνουμε. Οπότε στα πλαίσια αυτά εγώ είμαι ευχαριστημένη. Εμένα μ’ αρέσει αυτό που κάνουμε.

Και μετά είχατε μια τιμητική θέση στο Μητρώο Στελεχών ως Γενική Συντονίστρια…

Έτσι ακριβώς, και σ’ αυτό είμαι πάρα πολύ ευγνώμων, είναι πάρα πολύ τιμητικό το ότι επιλέχθηκα να έχω δύο περιφέρειες τις οποίες συντονίζω σε ένα τόσο σημαντικό και ευαίσθητο κομμάτι, που είναι το Μητρώο, και προσπαθώ μέσα από την πολλή δουλειά να φανώ αντάξια της επιλογής που έκαναν.

Άρα φανταζόμαστε είναι και στα μελλοντικά σας σχέδια η πολιτική, να εξελιχθεί κι άλλο η ενασχόληση σας…

Η πολιτική είναι κάτι που δε σταματάει ποτέ. Εδώ μου δίνετε τη δυνατότητα να πω πως και ως νεαρή διεθνολόγος -το δεύτερο πτυχίο μου είναι Διεθνείς Σχέσεις και Ευρωπαϊκές Σπουδές- έκανα την πρακτική μου στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και είχα τη χαρά τότε να συνεργαστώ με επιφανείς επιστήμονες, καθηγητές όλοι, την περίοδο 1994-2000 στα περίφημα Think Tanks (ομάδες προβληματισμού) που είχε τότε το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Ήμουν μια από αυτές που συνέβαλα ελάχιστα, ένα μικρό πετραδάκι μπορώ να πω, στη συγγραφή του κυβερνητικού έργου το 1997.

Η πολιτική ήταν πάντα στο αίμα μου. Έχω θητεύσει στη Γραμματεία Προγράμματος του κόμματος εκείνη την εποχή με Γραμματέα τον Υπουργό και μετά Ευρωπαίο Επίτροπο τον κ. Σταύρο Δήμα, τον πατέρα του σημερινού Υπουργού του κ. Χρήστου Δήμα. Ήμουν στον πολιτικό σχεδιασμό με τον κ. Μιχάλη Λιάπη, ο οποίος ήταν Υπουργός Μεταφορών αργότερα, και είχα τον ευαίσθητο τομέα του Υπουργείου Εξωτερικών τότε. Μετά ήμουν στις δημόσιες σχέσεις του Προέδρου επί κ. Κωνσταντίνου Καραμανλή. Είχα επίσης συνεργαστεί με τον αείμνηστο κ. Μιλτιάδη Έβερτ και φυσικά με τον πατέρα Μητσοτάκη, τον Ομότιμο Πρόεδρο. Τότε ξεκίνησα τα πολιτικά μου βήματα, όταν ήταν Πρωθυπουργός ο αείμνηστος κ. Κωσταντίνος Μητσοτάκης. Πάντα η πολιτική ήταν στο αίμα μου, ακόμα και στο σχολείο θυμάμαι ήμουν Πρόεδρος σχεδόν σε όλες τις τάξεις του Γυμνασίου και του Λυκείου. Πάντα είχα το συλλογικό, το ομαδικό, το διεκδικητικό, το δίκαιο, την προσφορά σε όλους.

Η πολιτική δεν είναι επάγγελμα, είναι προσφορά, βγαίνεις και προσφέρεις στον κόσμο. Από οποιονδήποτε τομέα μπορείς. Εγώ την περίοδο που ήμουν στις τράπεζες 20-25 χρόνια σερί, (τα 5 ήμουν αποσπασμένη στο κόμμα) έβρισκα άλλους οργανισμούς για να κάνω κοινωνική προσφορά. Ήμουν 8 χρόνια Γραμματέας στις Lions, τις Αμαζόνες, στο κέντρο της Αθήνας και κάναμε κι εκεί φιλανθρωπικές πράξεις. Είμαι μέλος των Φίλων της Αρχιεπισκοπής της Αθήνας και κάνουμε από εκεί δράσεις. Σήμερα κιόλας εκλέγομαι Ειδική Γραμματέας στον Ροτεριανό Όμιλο της Κηφισιάς-Κεφαλαρίου. Πάντα ήμουν στα διοικητικά συμβούλια των Γονέων και Κηδεμόνων στα σχολεία των παιδιών μου. Εν ολίγοις, αν θέλεις να προσφέρεις, υπάρχει τρόπος.

Είστε και πολύ δραστήρια, με πολλές δραστηριότητες…

Όλοι μπορούμε να το κάνουμε, αρκεί να θέλουμε! Δεν υπάρχει δε μπορώ, υπάρχει δε θέλω. Δεν μπορούμε να κάνουμε κριτική εφ’ όλης της ύλης χωρίς να συμμετέχουμε. Πρώτα συμμετέχεις, αποκτάς τις εμπειρίες και μετά έχεις λόγο να μιλάς.

Θα μπορούσατε να μας πείτε ένα μήνυμα για τους νέους ανθρώπους σχετικά με την πολιτική; Γιατί κάποιοι λένε ότι δεν αλλάζουν τα πράγματα.

Εγώ δεν τους κακίζω, επειδή έχουν γίνει λάθη απ’ όλες τις πολιτικές πλευρές τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας. Λάθη τα οποία έχουν δημιουργήσει αυτή την αποτροπή στους νέους για την ενασχόλησή τους. Αν, όμως, δεν ασχοληθούν θα είναι δικό τους μετά το πρόβλημα, σε εκείνους θα έχει αντίκτυπο. Εγώ λοιπόν προτρέπω και παρακινώ, όπου βρίσκω, και μέσα από το Μητρώο ακόμα. Όταν βλέπω νέους ανθρώπους, επιστήμονες, οι οποίοι θέλουν πραγματικά να συμμετέχουν όσο μπορούν στη διαμόρφωση της πολιτικής της χώρας, ανοίγω δρόμο. Μέσα από τη μικρή δυνατότητα που μου δίνεται, δίνω ευκαιρίες στους νέους ανθρώπους. Θεωρώ πάρα πολύ σημαντικά τα νεανικά, καθαρά μυαλά. Είναι πολύ σημαντικό να στελεχώνουν τους πιο ώριμους. Φυσικά, οι ώριμοι έχουν την εμπειρία διαχείρισης προβλημάτων και κρίσεων, αλλά το νέο μυαλό είναι πιο καθαρό, πρωτοπόρο, καινοτόμο. Οπότε είναι απαραίτητο συστατικό.

Πολύ ωραίο αυτό που λέτε και έχουμε κι εμείς να πούμε προσωπικά πως από εσάς μάθαμε το Μητρώο. Συμμετέχουμε και χαιρόμαστε πολύ γι’ αυτό!

Θα γίνετε και μέλη!

Με μεγάλη μας χαρά και τιμή θα γίνουμε κι εμείς μέλη του Μητρώου!

Και δική μας!

Επομένως είσαστε μια γυναίκα που τα κάνει όλα και τα καταφέρνει όλα! Έχετε σπουδάσει, έχετε φτιάξει μια πανέμορφη οικογένεια, ασχολείστε ενεργά με την πολιτική… Πιστεύετε ότι είναι εύκολο για μια νέα γυναίκα να τα κάνει όλα αυτά μαζί;

Τίποτα δεν είναι εύκολο στη ζωή, επειδή αν είναι εύκολα τα πράγματα δεν τα εκτιμούμε. Θεωρώ πως είναι θέμα θέλησης και οργάνωσης για να το πετύχεις. Βέβαια, μέσα από την εμπειρία μου, έχω δει ότι όλοι δεν κάνουμε για όλα τα πράγματα. Υπάρχουν φίλες μου που ακούν αυτά που κάνω και κουράζονται. Υπάρχουν άλλοι, η κόρη μου ας πούμε, η οποία θεωρεί ότι δεν κάνω τίποτα. Οπότε στην προκειμένη περίπτωση είναι τι θέλει ο καθένας μας να κάνει. Εμένα όλα αυτά που κάνω μου δίνουν ζωή. Έχω όραμα, έχω κίνητρο να δημιουργήσω. Έχω μια εσωτερική δύναμη να τα κάνω. Και φυσικά γίνεται, επειδή θέλω να το παράξω όλο αυτό που κάνω. Οπότε ο καθένας μας, ανάλογα με τους στόχους του και τα θέλω του, τα στοχεύει και τα κάνει. Δεν υπάρχει δεν μπορώ, υπάρχει δεν θέλω. Έτσι όταν ακούω κάποιες άλλες φίλες μου που λένε δεν προλαβαίνω το ένα, δεν προλαβαίνω το άλλο, αντιλαμβάνομαι από την εμπειρία μου ότι αυτό δεν ισχύει. Δεν υπάρχει δεν προλαβαίνω, δεν θέλουνε να το κάνουν. Αυτή είναι η απάντησή μου.

Με τη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική προλαβαίνετε να ασχοληθείτε;

Φυσικά! Εγώ μαγειρεύω, ειδικά τα τελευταία χρόνια που έπαψα να είμαι στο γραφείο 9.00 με 19.00- 20.00. Τότε εκ των πραγμάτων δεν μπορούσα να μαγειρεύω σε καθημερινή βάση, μαγείρευα τα Σαββατοκύριακα. Από όταν σταμάτησα αυτό το συνεχόμενο ωράριο μαγειρεύω καθημερινώς, το μεσημέρι σίγουρα και κάποιες φορές ίσως και το βράδυ. Πάντα υπάρχει φρέσκο καθημερινό φαγητό, ταυτόχρονα με ένα γλυκό. Το γλυκό είναι απαραίτητο! Μπορεί να μην το κάνω κάθε μέρα αλλά θα το κάνω δύο φορές την εβδομάδα σίγουρα. Και στα πλαίσια αυτά μετά θα σας καλέσω στην κουζίνα να φτιάξουμε κάτι γρήγορο.

Ποιο θα λέγατε πως είναι το αγαπημένο σας γλυκό;

Το τσιζκέικ είναι το αγαπημένο μου γλυκό και η σοκολατόπιτα με παγωτό, όπως και το προφιτερόλ.

Τώρα, εκτός από τη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική που είπαμε, θα θέλαμε να μας πείτε και άλλα ενδιαφέροντα ή χόμπι σας. Τι σας αρέσει να κάνετε στον ελεύθερο χρόνο σας;

Όπως ξέρετε κι εσείς και οι φίλοι που με ακολουθούν στα social media, επειδή εκεί τα λέμε σχεδόν όλα μας τα μυστικά, εγώ περπατάω πάρα πολύ το πρωί σίγουρα και αν προλαβαίνω και το απόγευμα, σε έναν φυσικό χώρο -έχουμε το υπέροχο Αττικό Άλσος κοντά στο σπίτι μου. Αν δεν προλάβω το απόγευμα θα περπατήσω στο σπίτι στον διάδρομο. Τα Σαββατοκύριακα παίζουμε τένις με τα παιδιά όλοι μαζί οικογενειακώς. Τώρα το καλοκαίρι κολυμπάω από τον Απρίλιο περίπου μέχρι τέλος Οκτωβρίου, όχι κάθε μέρα, αλλά ξεκλέβω, επειδή συνήθως ξεκινάω μετά τις 11.00-12.00 το πρωί να διεκπεραιώνω αυτά που έχω. Επειδή είμαι και πρωινός τύπος, ξεκινάω πολύ νωρίς την ημέρα μου, κάνω τη γυμναστική μου. Κάνω και 2-3 φορές την εβδομάδα πιλάτες. Επίσης, διαβάζω, το βράδυ οπωσδήποτε μία ώρα πριν πάω για ύπνο, αφού δω και αν θα δω Νέτφλιξ. Ποτέ δεν ολοκληρώνω ταινία, αλλά το ανοίγω πάντως. Λίγο, λοιπόν, ταινία, λίγο διάβασμα το βράδυ και πολύ γυμναστική κατά τη διάρκεια της μέρας. Πάντα έκανα  γυμναστική, και όταν ήμουν στο γραφείο κλεισμένη, πάντα μία ώρα την ημέρα, είτε πριν ξεκινήσω τη δουλειά, είτε στο τέλος, έκανα γυμναστική. 3-4 φορές την εβδομάδα οπωσδήποτε. Είναι τρόπος ζωής για μένα η γυμναστική.

Σωστά! Και αγχολυτικό και καλό για την υγεία μας, έχετε και τον σύζυγο που γνωρίζει από τέτοια θέματα -ειδικά το περπάτημα και το κολύμπι που μας λέτε κάνουν καλό στην καρδιά.

Το έχουμε πει και στην εκπομπή. Έχουμε φέρει και τον κ. Γερουλάκο που είναι ο διευθυντής του άντρα μου, ο οποίος ασχολείται πολύ με το ευ ζην μέσα από την άθληση. Τη θεωρεί απαραίτητο συστατικό ζωής. Ο κ. Γερουλάκος αν και είναι πάνω από 60 ετών, κάνει κάθε μέρα 13 χμ., κάνει αναρρίχηση, κάνει ποδήλατο, κάνει πολύ κολύμπι και αν τον δεις φαίνεται τουλάχιστον δέκα χρόνια νεότερος, και σαν οργανισμός νεότατος. Αυτό σημαίνει ότι όλοι πρέπει να βάλουμε την άθληση στη ζωή μας!

Μας αναφέρατε πριν τα βιβλία… Τι είδους βιβλίο σας αρέσουν πιο πολύ; Και τι τύπου ταινίες σας αρέσουν πιο πολύ;

Τώρα τελευταία οφείλω να ομολογήσω, ότι τα τελευταία δύο χρόνια, επειδή και η κόρη μου η Ρέα έχει έναν προσανατολισμό προς την πολιτική  κι εκείνη, διαβάζει πάρα πολύ Κοινωνιολογία. Οπότε εγώ κλέβω λίγα από τα βιβλία της και ξαναθυμάμαι τα δικά μου φοιτητικά χρόνια που διάβαζα Πλάτωνα, Σωκράτη, αλλά σε πιο νέες εκδόσεις. Μου αρέσει πολύ η αρχαία ιστορία κι έτσι από τα σύγχρονα διαβάσω περισσότερο ιστορικά βιβλία. Μου αρέσει η ιστορία. Έχω κάνει και πολύ στο Πανεπιστήμιο, αλλά μου αρέσει, μου δημιουργούνται αμέσως εικόνες στο μυαλό και το ζω. Είναι σαν να συμμετέχω κι εγώ σε όλες αυτές τις ιστορίες που διαβάζω, σαν να είμαι εκεί.

Τώρα όσον αφορά στις ταινίες, είμαι στραμμένη στα δικηγορικά θρίλερ. Μπορώ να εξομολογηθώ τώρα πλέον ότι το όνειρό μου όταν ήμουν μικρή, από το Δημοτικό μπορώ να πω, ήταν να γίνω εισαγγελέας. Αυτό σημαίνει ότι από μικρή είχα την αίσθηση του δικαίου και ήθελα να παίρνω πάντα το μέρος των αδύναμων. Να τιμωρώ αυτούς που έκαναν κακό στους ευαίσθητους και στους ευπαθείς. Αυτό δεν μου έφυγε τελικά ποτέ, βλέπω ταινίες που έχουν τέτοια θέματα. Πάντα βρίσκω τη λύση πριν τη δω!

Και πριν πάμε να ασχοληθούμε με το δικό μας το γλυκό, θα θέλαμε να στείλετε ένα γλυκό μήνυμα στους αναγνώστες μας!

Το μήνυμά μου στους αναγνώστες σας, και όχι μόνο αυτούς που έχετε αλλά εύχομαι να τους αυξήσετε με πολλαπλασιαστική δύναμη, είναι να σας ακολουθούν, επειδή είστε ένα ζευγάρι το οποίο έχει όρεξη, έχει όραμα, έχει δύναμη, και ασχολείται με αυτό που κάνετε. Αυτό που κάνετε είναι πρωτοποριακό, επειδή το κάνετε με αγάπη και μεράκι. Δεν σας πιέζει κανένας να το κάνετε ούτε είσαστε εξαναγκασμένοι να το κάνετε. Οπότε όποιος προσφέρει με τον τρόπο τον δικό σας έχει εξασφαλισμένη την επιτυχία! Εγώ χαίρομαι ιδιαιτέρως που σας έχω φίλους και χαίρομαι ιδιαιτέρως που έχουμε μια σχέση η οποία μπορεί να εξελιχθεί και στον τομέα τον δικό μου, όπου θα μπορούσαμε να κάνουμε πράγματα μαζί. Και φυσικά όλοι ακολουθούμε το Eat Dessert First Greece!

Ευχαριστούμε για τα όμορφα σας λόγια, να είστε καλά! Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι που σας γνωρίσαμε και είναι τιμή να να είμαστε στην εκπομπή σας!

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ κι εγώ για την τιμητική πρόσκληση που μου κάνατε να είμαι από τα πρώτα πρόσωπο που καλείτε σε αυτό το καινούριο εγχείρημα που έχετε ξεκινήσει!

Δική μας είναι η τιμή που σας έχουμε φίλη μας, χαιρόμαστε πάρα πολύ γι’ αυτό και μας έχετε στηρίξει πολύ!

Και κάπως έτσι γλυκά ολοκληρώσαμε την κουβέντα μας, μιας και είχαμε κι ένα κέικ να φτιάξουμε. Κατευθυνθήκαμε στην κουζίνα, η κ. Καλπουζάνη και η Ελίζα φόρεσαν τις ποδιές τους και ο Γιώργος ετοίμασε τη φωτογραφική του μηχανή για να απαθανατίσει τη δημιουργία μας. Μετά από μιάμιση ώρα περίπου απολαύσαμε το γλυκάκι μας και ήταν πεντανόστιμο!

Η κ. Καλπουζάνη μας καλωσόρισε στην κουζίνα της.
Ο Γιώργος, η Ελίζα, η κ. Καλπουζάνη και ο κ. Λεωνίδας στην κουζίνα έτοιμοι για δημιουργίες!
Με τις ποδιές μας και τα υλικά μας, έτοιμες για δράση!
Τα υλικά για το κέικ μας
5, 4, 3, 2, 1, πάμε!
Το πρώτο μας βήμα ήταν να αφρατέψουμε το βούτυρο με την καστανή ζάχαρη.
Έπειτα προσθέσαμε γιαούρτι, αυγά και χυμό πορτοκαλιού.
Αρωματίσαμε το μείγμα μας με εκχύλισμα βανίλιας.
Τα χτυπήσαμε όλα καλά στην κουζινομηχανή της κ. Καλπουζάνη.
Στο τέλος, προσθέσαμε λίγο λίγο το αλεύρι και συνεχίσαμε το χτύπημα.
Ο σκηνοθέτης κ. Λεωνίδας με τα επαγγελματικά φώτα μας κινηματογραφούσε για την εκπομπή και ο Γιώργος μας έβγαζε φωτογραφίες για το άρθρο μας.
Όταν το μείγμα ήταν έτοιμο, γεμίσαμε μια φόρμα για κέικ μέχρι τη μέση και ψήσαμε στους 180°C για μία ώρα.

Μία ώρα αργότερα

Έτοιμο το κέικ μας!

Μισή ώρα αργότερα

Περιμέναμε ένα μισάωρο να κρυώσει το κέικ για να βάλουμε τις τελικές πινελιές μας…

Γαρνίραμε το κέικ μας με σαντιγί…
…και κομπόστα ροδάκινο!
Τώρα ήταν η ώρα να το απολαύσουμε!

Ευχόμαστε στην αγαπημένη μας φίλη κ. Μαρία Καλπουζάνη πάντα επιτυχίες και πολλές νέες και όμορφες εκπομπές από τη νέα σαιζόν!

Διαβάστε πρώτοι κάθε νέο μας άρθρο!

Βρείτε μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσής μας:

Ακολουθήστε μας συμπληρώνοντας το email σας στο πεδίο στο κάτω μέρος της ιστοσελίδας μας, για να σας έρχεται με email κάθε νέο μας άρθρο μόλις κυκλοφορήσει. Μην ξεχάσετε να κάνετε επιβεβαίωση της εγγραφής σας, στο email που θα σας έρθει! 🤗 Όσοι είστε κι εσείς wordpress bloggers, πατήστε απλώς follow.

2 Comments Add yours

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s