Το γλυκό bazaar της Εθελοντικής Διακονίας Ασθενών

Σήμερα πήγαμε στο πιο γλυκό παζάρι, στο Χριστουγεννιάτικο Bazaar της Εθελοντικής Διακονίας Ασθενών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Είδαμε ένα σωρό ωραία πράγματα, από γλυκά έως κατασκευές και από βιβλία έως παιχνίδια, για να πάρουμε υπέροχα δωράκια για εμάς και τους δικούς μας ανθρώπους και πάνω από όλα να προσφέρουμε ότι μικρό μπορούμε στους μοναχικούς ασθενείς και τα εγκαταλελειμμένα παιδιά που η Διακονία στηρίζει με τη δράση της.

Το Χριστουγεννιάτικο Bazaar της Εθελοντικής Διακονίας Ασθενών
Το Eat Dessert First ήταν εκεί!

Τα προϊόντα που θα βρείτε στο bazaar κατασκευάστηκαν από τους εθελοντές της Διακονίας με αγάπη και μεράκι ή δωρήθηκαν από συνεταιρισμούς και εταιρείες από όλη την Ελλάδα. Θα βρείτε σίγουρα τέλεια και φτηνά πραγματάκια για εσάς και όσους αγαπάτε! Εμείς φυσικά κατευθυνθήκαμε στις γλυκές γωνιές, με τις χειροποίητες μαρμελάδες και γλυκά του κουταλιού, τα πρωτότυπα λικέρ, τους γιορτινούς κουραμπιέδες και μελομακάρονα και πολλές άλλες λιχουδιές…

Στη γωνιά με τις γλυκές μαρμελάδες και τα γλυκά του κουταλιού… έχουμε τους λόγους μας!
Χειροποίητες μαρμελάδες και γλυκά του κουταλιού σε τεράστια ποικιλία γεύσεων!

Θαυμάσαμε τις κατασκευές των εθελοντών, τα γούρια, τα διακοσμητικά, τα στολίδια, τα κοσμήματα. Εξίσου μας άρεσαν και τα θρησκευτικά και παιδικά βιβλία, τα παιχνίδια, τα φυσικά καλλυντικά, τα πλεκτά, τα χειροποίητα κοσμήματα. Εννοείται ότι τιμήσαμε και τα παραδοσιακά ζυμαρικά. Μας εντυπωσίασαν οι συνθέσεις και τα καλάθια με τοπικά προϊόντα και είδη σπιτιού, φανταστικά δώρα για όσους αγαπάμε. Δε μπορούσαμε να διαλέξουμε τί να πρωτοπάρουμε!

Χριστουγεννιάτικα στολίδια και διακοσμητικά φτιαγμένα από τους εθελοντές με πολύ αγάπη
Παιδικά και θρησκευτικά βιβλία για πανέμορφα δωράκια
Καλλυντικά από φυσικά συστατικά
Ελληνικά όσπρια και ζυμαρικά τοπικών παραγωγών

Ακόμα και μια μικρή αγορά μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά, μιας και προστίθεται σε όλες τις άλλες για να στηρίξει το σημαντικό έργο της Εθελοντικής Διακονίας Ασθενών. Παραφράζοντας το σύνθημα της Διακονίας «Δώσε αγάπη, πάρε χαρά» θα λέγαμε «Πάρε ένα δωράκι και δώσε πολύ χαρά», μιας και θα φτάσει σε κάποιο παιδί ή ηλικιωμένο ασθενή που μας έχει ανάγκη. Η Διακονία εγγυάται πως το 100% των προσφορών φτάνει στα παιδιά και τους ασθενείς. Μάλιστα, στο ταμείο τα χρήματα τα βάζεις μόνος σου σε ένα κουτί, δείχνοντας έτσι ότι κάνεις μια πράξη αγάπης και όχι απλώς μια αγορά προϊόντων.

Όλα τα χρήματα που δώσαμε θα πάνε σε όσους έχουν ανάγκη και χαιρόμαστε πολύ γι’ αυτό!
Οι άνθρωποι της Εθελοντικής Διακονίας Ασθενών
Ένα σωρό μαρμελάδες και γλυκά του κουταλιού, και άλλα πολλά στο παζάρι της Διακονίας

Το Χριστουγεννιάτικο Bazzar γίνεται στο κτίριο του 7ου Δημοτικού Διαμερίσματος του Δήμου Αθηναίων, Πανόρμου 59, 300 μέτρα από το μετρό Πανόρμου, σήμερα, αύριο και μεθαύριο (Παρασκευή 29/11, Σάββατο 30/11 και Κυριακή 1/12) από τις 10 το πρωί έως τις 8 το βράδυ. Πάρτε το μετρό, περπατήστε δέκα λεπτά το πολύ, ανεβείτε στον πρώτο όροφο και κάντε τις γλυκές χριστουγεννιάτικες αγορές σας, για έναν καλό σκοπό!

Το παζάρι της Διακονίας στο 7ο Δημοτικό Διαμέρισμα του Δήμου Αθηναίων, Πανόρμου 59 στον 1ο όροφο
Μοναδικά ελληνικά κρασιά για τις γιορτές που έρχονται
Συνθέσεις και καλάθια με υπέροχες εκπλήξεις μέσα!

Το χώρο για τη διεξαγωγή του bazaar παραχώρησε στη Διακονία η κ. Ιωάννα-Δανάη Μιχελάκου-Βορίδη, παιδίατρος, πρόεδρος του 7ου Δημοτικού Διαμερίσματος του Δήμου Αθηναίων και κάτοικος της περιοχής. Επισκέφθηκε το παζάρι και έκανε τις χριστουγεννιάτικες αγορές της, στηρίζοντας με ακόμα έναν τρόπο τη δράση της Διακονίας.

Η κ. Ιωάννα-Δανάη Μιχελάκου-Βορίδη, πρόεδρος του 7ου Διαμερίσματος του Δήμου Αθηναίων με τον κ. Γιώργο Δημόπουλο, εκπρόσωπο της Εθελοντικής Διακονίας Ασθενών

Συζητήσαμε με την κ. Μιχαλάκου-Βορίδη και μας εξήγησε πως είναι στόχος της να παραχωρεί την αίθουσα του Δήμου για να υποστηρίξει όχι μόνο Μη Κερδοσκοπικές Οργανώσεις όπως συνηθιζόταν παλαιότερα, αλλά και συλλόγους και σχολεία της περιοχής. Για παράδειγμα, το χώρο μπορούν να χρησιμοποιήσουν νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία του 7ου Διαμερίσματος, για να κάνουν τις σχολικές γιορτές τους όταν δε διαθέτουν τις απαραίτητες υποδομές. Όπως μας είπε, η κ. Μιχαλάκου-Βορίδη θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να έχει η περιοχή, στην οποία και η ίδια ζει με την οικογένειά της και εργάζεται, καθαρές και φροντισμένες γειτονιές, να είναι ασφαλής και φιλική για τα παιδιά, να ανακουφιστεί όσο γίνεται το πρόβλημα των αστέγων. Την ευχαριστούμε πολύ που μας ενημέρωσε και της ευχόμαστε καλή επιτυχία στα νέα της καθήκοντα!

Στο Eat Dessert First οι γλυκές πράξεις προσπαθούμε να είναι η προτεραιότητα μας! Κάτι που σκεφτόμαστε εν όψει των Χριστουγέννων που πλησιάζουν, είναι πως το να κάνουμε καλές πράξεις όλο το χρόνο και όχι μόνο στις γιορτές ίσως είναι αυτό που θα προσθέσει ακόμα περισσότερη αξία στην προσφορά μας. Ο πλησίον μας έχει ανάγκη όλο το χρόνο…

Η δικιά μας μικρή συμβολή στις κατασκευές που θα βρείτε στο παζάρι!
Κατασκευή εθελοντή της Διακονίας, ένα ακόμα πανέμορφο και οικονομικό δωράκι

Αγάπη! Πώς σε λένε;

-Με λένε ψωμί στους πεινασμένους.

Αγάπη! Πώς σε λένε;

-Με λένε νερό στους διψασμένους. Χαρά στους πληγωμένους.

Αγάπη! Πώς σε λένε;

-Με λένε επίσκεψη στους ασθενείς, στους χώρους του ανθρώπινου πόνου.

Αγάπη! Πώς σε λένε;

-Με λένε στέγη στους αστέγους. Απεξάρτηση για τους εξαρτημένους.

Αγάπη! Πώς σε λένε;

-Με λένε προτεραιότητα. Πρώτη εγώ θέλω νά μαι, ενώ εσείς τελευταία με κατατάσσεται.

Αγάπη! Πώς σε λένε;

-Με λένε παράδεισο! Τον αδελφό σας, που τον βλέπετε, αν δεν τον βοηθάτε, το Θεό, που δεν το βλέπετε, πώς λέτε ότι Τον αγαπάτε;

Από το εξαιρετικό βιβλίο Ξέρεις τι θα πει αγάπη; του Αρχιμανδρίτου Δανιήλ Γ. Γεράκη
Εθελόντρια της Διακονίας κάνει ένα παιδί να χαμογελά… Διαβάστε περισσότερα για τους εθελοντές και τη δράση της Διακονίας σε προηγούμενο άρθρο μας!
Οι χορηγοί της Εθελοντικής Διακονίας Ασθενών

Τέτοια είναι και η δράση της Διακονίας. Είναι πολλά περισσότερα από ένα φιλανθρωπικό bazaar, είναι μια διαρκής προσφορά χρόνου, σωματικού και ψυχικού κόπου και καλής διάθεσης, που γίνεται από τους εθελοντές της με αγάπη και αφοσίωση, όσο μπορεί και όσο θέλει ο καθένας. Δείτε το παλιότερο άρθρο μας «Ξέρεις τι θα πει αγάπη; Έλα στην Εθελοντική Διακονία Ασθενών!» για την αξία και τα οφέλη του εθελοντισμού στους άλλους αλλά και στον εαυτό μας και διαβάστε αναλυτικά για το εξαιρετικό έργο της Διακονίας… Ίσως σας ενδιαφέρει κι εσάς!

Διαβάστε για την αξία του εθελοντισμού και της προσφοράς στον πλησίον… Δώστε λίγη αγάπη και πάρτε απέραντη χαρά, συμμετέχοντας στην Εθελοντική Διακονία Ασθενών!

Παρακολουθήστε την ιστοσελίδα της Εθελοντικής Διακονίας Ασθενών diaconia.gr (ή τη σελίδα της στο Facebook) για να ενημερώνεστε για τη δράση της, όπως και για τα -εξαιρετικά χρήσιμα και πολύπλευρα- θεωρητικά σεμινάρια εκπαίδευσης εθελοντών αν σας ενδιαφέρει να συμμετέχετε κι εσείς! Μάθαμε ότι θα γίνει νέος κύκλος σεμιναρίων στις αρχές του νέου χρόνου, οπότε έχετε το νου σας.

Τόσο γλυκά περάσαμε στο bazaar της Εθελοντικής Διακονίας Ασθενών που πήραμε ένα σωρό δωράκια. Μαντέψτε… Γλυκάκια φυσικά! Μαρμελάδα ακτινίδιο, γλυκό του κουταλιού καρότο, λικέρ αμαρέτο, πρωτότυπο λικέρ αρμπαρόριζα, δε ξέρουμε τι να δοκιμάσουμε πρώτο! Να σας πούμε κι ένα μυστικό; Τα επιλέξαμε επειδή πολύ σύντομα θα εγκαινιάσουμε τη νέα μας ενότητα «Γλυκιά παράδοση»! Θα έχει στόχο τη στήριξη των τοπικών παραγωγών, μικρών οικογενειακών εταιρειών και αγροτικών συνεταιρισμών που αγκαλιάζουν την παράδοση και της δίνουν νέα πνοή. Μείνετε συντονισμένοι!

Παραδοσιακά γλυκά προϊόντα, τα δωράκια μας από το bazaar της Διακονίας

Κλείνοντας θα ευχηθούμε καλές γλυκές πράξεις σε όλους και όλες, εν όψει των εορτών αλλά και όλο το χρόνο, και όμορφες αγορές σε όσους επισκεφθούν το Χριστουγεννιάτικο bazaar της Εθελοντικής Διακονίας Ασθενών… Δώστε λίγη αγάπη και θα νιώσετε μεγάλη χαρά, σας το υποσχόμαστε!

Αγαπάμε τις γλυκές μαρμελάδες και ακόμα πιο πολύ τις γλυκές πράξεις!

Διαβάστε πρώτοι κάθε νέο μας άρθρο!

Βρείτε μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσής μας:

Ακολουθήστε μας συμπληρώνοντας το email σας στο πεδίο στο κάτω μέρος της ιστοσελίδας μας, για να σας έρχεται με email κάθε νέο μας άρθρο μόλις κυκλοφορήσει. Μην ξεχάσετε να κάνετε επιβεβαίωση της εγγραφής σας, στο email που θα σας έρθει! 🤗 Όσοι είστε κι εσείς wordpress bloggers, πατήστε απλώς follow.

9 Comments Add yours

 1. Shivali says:

  Hey there, this Thanksgiving, decided to reblogg #3 of my favorite blogger’s posts…Hope it’s okay with you if I post one of my fav. Cheers Mate 👍

  Like

  1. Of course it’s ok! Thank you so much for your support! 💖💖💖🙏

   Like

 2. Shivali says:

  Reblogged for the first time, hope it’s done right…if not, please do let me know

  Like

  1. It is ok! Great!! Thank you so much again!!

   Like

  1. Σας ευχαριστούμε θερμά κυρία Σοφία Κιόρογλου.

   Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s