«Τα δικαιώματα του παιδιού» της Σταυρούλας Βενιέρη από τις εκδόσεις Κούρος

Το νέο μας άρθρο είναι αφιερωμένο στο δίτομο έργο Τα δικαιώματα του παιδιού της αγαπημένης μας φίλης Σταυρούλας Βενιέρη από τις Εκδόσεις Κούρος του κ. Δημήτρη Φυκίρη. Αρχικά, θα θέλαμε να πούμε μερικά δικά μας λόγια για τη φίλη μας Σταυρούλα Βενιέρη, μια ευγενέστατη και γλυκιά κυρία, με φοβερή γραφή και λόγο. Είναι ένας άνθρωπος με πολλές ευαισθησίες για τα παιδιά, τους ηλικιωμένους και κάθε ευάλωτη κοινωνική ομάδα, με πραγματική αγάπη για τις τέχνες και τον πολιτισμό.

Είμαστε φίλοι στο Facebook και παρακολουθούμε τις πολύ ενδιαφέρουσες και αξιέπαινες αναρτήσεις της με τα όμορφα λόγια και την υπέροχη γραφή της. Κάθε ανάρτηση και χιλιάδες like, χιλιάδες σχόλια και εκατοντάδες κοινοποιήσεις. Η κ. Βενιέρη είναι πραγματικά ένας άνθρωπος που σου είναι πολύ συμπαθής από την πρώτη επαφή.

Για να γνωρίσουμε την κ. Σταυρούλα Βενιέρη καλύτερα, ας αναφέρουμε μερικά στοιχεία του βιογραφικού της.

Η κ. Σταυρούλα Βενιέρη γεννήθηκε στον Πειραιά και μεγάλωσε στη Νίκαια. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων, Marketing, και Δημόσιες Σχέσεις. Εδώ και μια εικοσαετία εργάζεται στον χώρο του βιβλίου και των εκδόσεων. Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων σχετικών με τη δημιουργική γραφή, τη συγγραφή, το παιδικό βιβλίο και το παραμύθι, την ποίηση αλλά και τα ανθρώπινα δικαιώματα, τον σχολικό εκφοβισμό, την παιδοψυχολογία και την παραβατική συμπεριφορά. Το διήγημα της Η ζωγραφιά της ελευθερίας διακρίθηκε στον 9ο Διεθνή Λογοτεχνικό Διαγωνισμό 2020 Παιδικού – νεανικού διηγήματος που διοργανώνει ο Όμιλος για την UNESCO Τεχνών, Λόγου & Επιστημών Ελλάδος. Ποιήματά της περιέχονται στη νέα ανθολογία Σύγχρονοι Έλληνες Ποιητές του ποιητή και εκδότη Βασίλη Παππά.

Η νέα σειρά βιβλίων αποτελείται από δύο πολύ αξιόλογους τόμους των εκατό σελίδων ο καθένας, με πανέμορφη εικονογράφηση της Φανής Μπουμέλη και οικουμενικά μηνύματα, μια σειρά βιβλίων που μπορεί να συγκινήσει μικρούς και μεγάλους. Τα βιβλία μπορούν να χρησιμέψουν τόσο σε γονείς όσο και σε εκπαιδευτικούς για να περάσουν στα παιδιά τα δικαιώματα αλλά και τις υποχρεώσεις τους μέσα από τις αξίες του σεβασμού του διαφορετικού και της ειρηνικής συνύπαρξης στην πολυπολιτισμική κοινωνία στην οποία ζούμε. Θα λέγαμε πως οι δύο τόμοι μαζί με το cd-rom που τους συνοδεύει αποτελούν ένα πολυεργαλείο για μια πολύπλευρη και βιωματική προσέγγιση των δικαιωμάτων των παιδιών.

Οι δύο τόμοι και το cd-rom που τους συνοδεύει.

Ευχαριστούμε την κ. Βενιέρη για την αναλυτική περιγραφή που μας έστειλε, την οποία παραθέτουμε αυτούσια:

Τα Δικαιώματα του Παιδιού είναι μία νέα σειρά που αποτελείται από 2 εξαιρετικούς τόμους με υπέροχη εικονογράφηση και ένα cd-rom, που αναφέρονται στα Δικαιώματα του Παιδιού. Οι 2 τόμοι περιλαμβάνουν 12 παιδικές ιστορίες εμπνευσμένες από την καθημερινότητα των παιδιών μας, που στόχο έχουν να μας διδάξουν τα Δικαιώματά τους.

Οι ιστορίες εξηγούν γιατί όλα τα παιδιά είναι ίσα ανεξάρτητα από το χρώμα, το φύλλο, τη θρησκεία ή την εθνικότητά τους, γιατί έχουν όλα δικαίωμα στη μόρφωση, την προστασία της υγείας τους, όπως επίσης και στο παιχνίδι και την ψυχαγωγία. Επιπλέον προβάλλουν την αξία της ειρήνης, το Δικαίωμα των Παιδιών να εκφράζονται ελεύθερα, να χρησιμοποιούν ορθά την τεχνολογία και να ζουν σε ένα υγιές φυσικό περιβάλλον.

Γονείς και εκπαιδευτικοί μέσα από αυτές τις ιστορίες μπορούν βοηθήσουν τα παιδιά να κατανοήσουν την ανάγκη αντιμετώπισης δυσάρεστων φαινομένων όπως ο ρατσισμός, η βία, ο διαδικτυακός εκφοβισμός, η κακοποίηση, η εκμετάλλευση, ο κοινωνικός αποκλεισμός και η παραμέληση, τα οποία δυσχεραίνουν τη διαμόρφωση μιας ολοκληρωμένης προσωπικότητας του παιδιού.

Οι ιστορίες αυτές, συμβάλλουν ακόμη στο να μεταλαμπαδεύσουμε ποικίλες ανθρωπιστικές αξίες όπως η ενσυναίσθηση, ο σεβασμός, η προσφορά, η αλληλεγγύη, η δικαιοσύνη, η ομαδικότητα, η ελευθερία έκφρασης, δηλαδή όλα όσα χρειάζονται για να ανθίσει ο χαρακτήρας των παιδιών μας με διδάγματα που διαρκούν για μια ολόκληρη ζωή.

 Ο πρώτος τόμος περιλαμβάνει τις ακόλουθες ιστορίες:

1)  Όλα τα παιδιά είναι ίσα

2)  Ένα σχολείο διαφορετικό από τα άλλα

3)  Η αξία της ειρήνης

4)  Μιλάμε και εκφραζόμαστε ελεύθερα

5)  Το πείραμα των πέντε δακτύλων

6)  Μπορούμε χωρίς την τεχνολογία (;)

Ο δεύτερος τόμος περιλαμβάνει:

1)  Η διαφορετικότητα είναι δύναμη

2)  Σταματάμε τη βία στο σχολείο

3)  Υγεία: Το πολυτιμότερο αγαθό

4)  Το παιχνίδι δίνει ζωή

5)  Κανένα παιδί δεν πρέπει να δουλεύει

6)   Μία οικολογική εξόρμηση

Στην αρχή κάθε ιστορίας υπάρχει ένα μικρό ποιηματάκι σχετικό με το περιεχόμενό της. Στο τέλος της ιστορίας υπάρχουν ο σκοπός και οι στόχοι της. Κάθε ιστορία στηρίζεται σε διαλόγους και μπορεί να γίνει δραματοποίηση / αναπαράσταση του κειμένου σε σκετς. Το cd-rom περιλαμβάνει το περιεχόμενο και των δύο τόμων κατάλληλο για εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Υπάρχουν ακόμη και τα άρθρα του επίσημου κειμένου της Διακήρυξης των Δικαιωμάτων του Παιδιού από τον ΟΗΕ, που αντιστοιχούν σε κάθε ιστορία, το οποίο ισχύει σε 193 χώρες από το 1990.

Το δίτομο έργο της κυρίας Βενιέρη είναι αφιερωμένο σε όλα τα παιδιά του κόσμου, μιας και όπως πιστεύει τα παιδιά είναι η μόνη ελπίδα για την ανθρωπότητα και η αληθινή ψυχή του κόσμου. Της ευχόμαστε καλοτάξιδα τα νέα της βιβλία, τα οποία αναδεικνύουν ένα τόσο σημαντικό θέμα, όπως τα δικαιώματα του παιδιού και την ευχαριστούμε πολύ για τη φιλία, την ευγένειά της, την αγάπη και την υποστήριξή της!

”Τα Δικαιώματα του Παιδιού “ Συγγραφέας: Σταυρούλα Βενιέρη
Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων Εκδόσεων «ΚΟΥΡΟΣ» Δημήτρης Φύκιρης
Επιμέλεια και διόρθωση κειμένων: Αθηνά Μαλαπάνη
Εικονογράφος:  Φανή Μπουμέλη

Διάθεση έργου από Εκδόσεις “Κούρος” Πειραιώς 8 Αθήνα.

Τηλ.: 210 52 40 424

Email: kouros.books@gmail.com

 Διαβάστε πρώτοι κάθε νέο μας άρθρο!

Βρείτε μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσής μας:

Ακολουθήστε μας συμπληρώνοντας το email σας στο πεδίο στο κάτω μέρος της ιστοσελίδας μας, για να σας έρχεται με email κάθε νέο μας άρθρο μόλις κυκλοφορήσει. Μην ξεχάσετε να κάνετε επιβεβαίωση της εγγραφής σας, στο email που θα σας έρθει! 🤗 Όσοι είστε κι εσείς wordpress bloggers, πατήστε απλώς follow.

4 Comments Add yours

    1. Σας ευχαριστούμε θερμά φίλη μας!

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s