Django Gelato στο Κουκάκι, παγωτά, σορμπέ και μια γλυκιά ιστορία

Ένα από τα αγαπημένα μας γλυκά είναι το παγωτό και το απολαμβάνουμε καλοκαίρι και χειμώνα. Έτσι, μια αρκετά κρύα μέρα του Μαρτίου κάναμε μια μεγάλη βόλτα στο κέντρο της Αθήνας και καταλήξαμε στο Κουκάκι, με προορισμό ένα υπέροχο κατάστημα με αυθεντικό gelato και εξαιρετικά sorbet, με πολλές νηστίσιμες και vegan επιλογές -από 5 έως 7 γεύσεις καθημερινά- το Django Gelato στην οδό Βεΐκου 15, στο Κουκάκι στην Αθήνα.

Φτάνοντας στο Django Gelato

Στο νέο μας άρθρο δοκιμάζουμε πεντανόστιμα gelato και σορμπέ στο Django Gelato στο Κουκάκι στην Αθήνα και συζητάμε με τον gelato grandmaster Κωνσταντίνο Καρακατσάνη για τη ζωή του και την πολύ επιτυχημένη επιχείρηση που έστησε με πολύ προσωπικό κόπο και πειραματισμό σε Αθήνα και Σύρο, για την οποία γυρίζεται και ταινία στο Hollywood. Μιλάμε για τα εξαιρετικά παγωτά του που φτιάχνονται αποκλειστικά με φυσικά υλικά και για τους παραγωγούς του με τους οποίους μοιράζονται τις ίδιες αξίες στην προσέγγιση των προϊόντων τους. Τέλος μας δίνει έναν μικρό «ταξιδιωτικό οδηγό» για το νησί του, τη Σύρο και τη γαστρονομία της.

Έξω από την ανοιχτή κουζίνα του Django Gelato

Μόλις μπήκαμε στο κατάστημα είδαμε την ανοιχτή κουζίνα του και καταλάβαμε αμέσως πως θα δοκιμάσουμε κάτι πάρα πολύ ποιοτικό και φρέσκο, μιας και παρασκευάζεται μπροστά στα μάτια των πελατών σε όλα του τα στάδια. Η ατμόσφαιρα ήταν ζεστή και φιλική, με ευχάριστη μουσική, χαμογελαστούς ανθρώπους και μια βιτρίνα γεμάτη παγωτά που ανυπομονούσαμε να δοκιμάσουμε.

Η βιτρίνα με τις 16 γεύσεις παγωτού του Django Gelato

Ο Κωνσταντίνος βρισκόταν στο μαγαζί του, όπως συνήθως, μιας και εργάζεται κι αυτός καθημερινά σε βάρδιες. Μας υποδέχθηκε με χαμόγελο και μας πρότεινε να καθίσουμε στον πάγκο δίπλα στη βιτρίνα με τα παγωτά -το καλύτερο σημείο, θα λέγαμε! Ήθελε να ξεκινήσει η γνωριμία μας από κοντά με γλυκό τρόπο, με ένα κέρασμα. Μας πρόσφερε τρεις μοναδικούς συνδυασμούς γεύσεων από τα παγωτά τους: φιστίκι με γιαούρτι, σοκολάτα Αζτέκων με κρέμα καταλάνα και καραμελωμένο κατσικίσιο γάλα με μανταρίνι. Ειλικρινά τα παγωτά ήταν απίστευτα γευστικά και οι συνδυασμοί πολύ ταιριαστοί και πρωτότυποι -μας έκαναν να θέλουμε ακόμη περισσότερο να μάθουμε τα πάντα για τον δημιουργό τους και την ιστορία του.

Με τον Κωνσταντίνο Καρακατσάνη

Ο Κωνσταντίνος, την ώρα που δοκιμάζαμε, μας ανέλυσε τους λόγους για τις επιλογές αυτές. Το φιστίκι με το γιαούρτι είναι ένας κλασικός παγκόσμιος συνδυασμός, δύο γεύσεις που πηγαίνουν απόλυτα μεταξύ τους. Το φιστίκι είναι λιπαρό και αλμυρό και εξισορροπείται με κάτι δροσερό και όξινο, όπως είναι το γιαούρτι ή το πορτοκάλι.

Ο επόμενος συνδυασμός ήταν το μανταρίνι με το καραμελωμένο κατσικίσιο γάλα. Το μανταρίνι είναι βιολογικό, όπως και το κατσικίσιο γάλα. Αυτό που παρατηρήσαμε ήταν πως η υφή του σορμπέ δεν θύμιζε καθόλου γρανίτα όπως συμβαίνει συνήθως, αλλά έμοιαζε περισσότερο με την υφή του gelato. O Κωνσταντίνος μας εξήγησε πως η διαφορά του σορμπέ από τη γρανίτα είναι τα σάκχαρα που προστίθενται στο φρούτο -με χαμηλά σάκχαρα φτιάχνουμε γρανίτα, η οποία παγώνει πιο αργά στη μηχανή, έχει κρυστάλλους στην υφή της και σερβίρεται με κουτάλα ή σε ρόφημα. Το σορμπέ πρέπει να έχει την υφή παγωτού.

Πως το πετυχαίνουν αυτό; Για τις δημιουργίες του Django Gelato δεν υπάρχουν συνταγές. Κάθε μέρα παίρνουν την πρώτη ύλη και την επεξεργάζονται. Τα μανταρίνια, για παράδειγμα, θα τα καθαρίσουν, θα τα κόψουν, θα βγάλουν τα κουκούτσια, θα τα πολτοποιήσουν. Ο ενιαίος χυλός από τα 200, ας πούμε, μανταρίνια έχει τα στοιχεία του, τις ιδιότητές του. Με τα κατάλληλα όργανα μέτρησης μαθαίνουν εκείνη ακριβώς τη μέρα πως συμπεριφέρεται αυτό το συγκεκριμένο σύνολο φρούτων. Με βάση αυτό δίνουν στο μείγμα την τελική του μορφή ως σορμπέ. Συνεπώς, η ποσότητα της ζάχαρης που θα προστεθεί στον χυλό φρούτων είναι κάθε φορά διαφορετική.

Φρούτα και ξηροί καρποί αποθηκευμένα στην μεγάλη τζαμαρία του καταστήματος

Το παγωτό από κατσικίσιο γάλα έχει τη δική του ιστορία. Η Γιάννα Μπαλαφούτη, σεφ και καθηγήτρια γαστρονομίας, έχει μια κόρη η οποία έχει δυσανεξία στο αγελαδινό γάλα. Για αυτόν τον λόγο ζήτησε από τον Κωνσταντίνο να φτιάξει ένα παγωτό με κατσικίσιο γάλα. Ο κόσμος το δέχθηκε· ακόμα και αν δεν τους αρέσει το κατσικίσιο γάλα ήταν δεκτικοί στο να το δοκιμάσουν κι έτσι η γεύση έμεινε!

Ο τρίτος συνδυασμός που δοκιμάσαμε περιείχε την κρέμα καταλάνα. Προέρχεται από ένα παραδοσιακό γλυκό της Καταλονίας, το οποίο φτιάχνεται με κανέλα, εσπεριδοειδή και καραμέλα. Ο Κωνσταντίνος τη συνδύασε με τη σοκολάτα των Αζτέκων.

Η παραδοσιακή κρέμα καταλάνα (πηγή)

Αναμενόμενο ήταν να θέλουμε να μάθουμε πώς ο Κωνσταντίνος κατάφερε να τα μάθει όλα αυτά. Μας είπε πως ξεκίνησε να ασχολείται με το παγωτό δουλεύοντας τα καλοκαίρια και στις διακοπές στο οικογενειακό μαγαζί του πατέρα του στη Σύρο, από το 2005 έως το 2012, παράλληλα με τη σχολή του – σπούδασε αρχιτέκτονας και πολιτικός μηχανικός. Αυτό που δεν του άρεσε στο παγωτό που έφτιαχνε τότε ήταν πως είχε πολλά συνθετικά μέσα. Στο Django αυτό που θέλει είναι να παρουσιάζει την πρώτη ύλη, αφού έχουμε τόσο φανταστικές πρώτες ύλες στη χώρα μας. Έτσι, στο φιστίκι, για παράδειγμα, που δοκιμάσαμε γεύεσαι το πραγματικό φιστίκι Αιγίνης, ένα εκπληκτικό προϊόν της ελληνικής γης…

Το 2010 ο Κωνσταντίνος τελείωσε τη σχολή του και άρχισε να δουλεύει σε γραφείο, φτιάχνοντας όμως ταυτόχρονα παγωτό στο μαγαζί τους. Το 2012 το κατάστημα έκλεισε· την εποχή εκείνη ο Κωνσταντίνος ήθελε να αποσυρθεί από τη δουλειά του και έψαχνε τον τρόπο. Έτσι, σκέφτηκε να πάρει το παγωτατζίδικο στη Σύρο, το οποίο πλέον από οικογενειακή επιχείρηση πέρασε στα χέρια του Κωνσταντίνου και των αδερφών του. Στην ουσία έμεινε κλειστό μόνο για μια εβδομάδα. Ο ένας αδερφός του είναι ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης, ο νικητής του Game of Chefs και ιδιοκτήτης του San Michali στη Σύρο, σίγουρα θα τον ξέρετε!

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης, νικητής του Game of Chefs (πηγή)
Το εστιατόριο San Michali στη Σύρο (πηγή)

Στο νέο πλέον κατάστημα ο Κωνσταντίνος ήθελε να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο έφτιαχνε το παγωτό. Ήθελε να έχει υλικά από τη φύση, να μη βγαίνουν από κουτί ή σακούλι. Άρχισε να παραγγέλνει βιβλία από το εξωτερικό σχετικά με το πως φτιάχνεται το παγωτό στο σπίτι χωρίς επεξεργασμένα συστατικά. Όμως, οι συνταγές δεν έβγαιναν και κατάλαβε πως έπρεπε να το παλέψει μόνος του, να πειραματιστεί για να πετύχει αυτό που ήθελε. Έτσι, ξεκίνησε ένα ταξίδι πειραματισμών, κατά το οποίο αφαιρούσε σταδιακά τα έτοιμα υλικά. Διάβαζε τα συστατικά στις συσκευασίες και τα αντικαταστούσε με φυσικές εναλλακτικές, με συνεχείς δοκιμές για να πετύχει τις σωστές ποσότητες. Σε εκείνο το στάδιο τα σορμπέ του περιείχαν και φυσικά και επεξεργασμένα συστατικά.

Κατάφερε, λοιπόν, τα σορμπέ του να περιέχουν νερό, ζάχαρη και φρούτα. Σιγά σιγά άρχισε να κάνει την ίδια διαδικασία και με τα gelato, αντικαθιστώντας για παράδειγμα τις πάστες με κανονικά φιστίκια και ούτω καθεξής. Έφτασε το 2016 να έχει μόνο φυσικά σορμπέ και ημι-φυσικά gelato. Το 2017 το κατάστημα του στη Σύρο άλλαξε χώρο. Το νέο μαγαζί ήταν μικρό, μια τζαμαρία και ένας μικρός εσωτερικός χώρος· εκεί ο Κωνσταντίνος αποφάσισε πως θα έφτιαχνε το βασίλειό του. Τότε πήρε τη μεγάλη απόφαση να μην περάσει ποτέ την πόρτα του νέου καταστήματος τίποτα επεξεργασμένο. Πίσω από τη τζαμαρία του θα ήταν η κουζίνα του και ο κόσμος θα έβλεπε και θα μάθαινε όλη τη διαδικασία της παρασκευής των παγωτών.

Το Django Gelato στη Σύρο
Η ανοιχτή κουζίνα του Django Gelato στην Αθήνα

Ακολούθησε και πάλι μια μεγάλη περίοδος πειραματισμών, για να πετύχει την υφή και τη γεύση που αναζητούσε στα παγωτά του. Ήταν μια δύσκολη διαδικασία, κατά την οποία κατέγραφε όσα δεν άρεσαν τόσο πολύ στον κόσμο για να βελτιώνει τις συνταγές του. Παράλληλα, τον χειμώνα του 2018, άρχισε να διαβάζει πολύ τεχνολογία τροφίμων, χημεία, γαστρονομία. Από εκεί πήρε γνώσεις, άρχισε να καταλαβαίνει πως λειτουργούν οι συνδυασμοί των πρώτων υλών και το παγωτό του άρχισε να ανεβαίνει σε ποιότητα. Ο κόσμος σταδιακά αυξανόταν, φτάνοντας το 2019 να σχηματίζει ουρές στα δρομάκια της Σύρου. Οι Αθηναίοι ήταν πολλοί και ζητούσαν να ανοίξει ένα Django στην Αθήνα.

Ήταν μια απαίτηση των πελατών του και το τόλμησε. Άνοιξε το Django Gelato στο Κουκάκι! Ο κόσμος έχει μεγάλη εμπιστοσύνη στον Κωνσταντίνο και στις δημιουργίες του, πρωταρχικά στη Σύρο αλλά πλέον και στην Αθήνα. Με τους πελάτες του χτίζει προσωπικές σχέσεις, φιλίες. Ακόμα και στην Αθήνα οι επισκέπτες ζητάνε τις συμβουλές του Κωνσταντίνου για άλλα μέρη να επισκεφθούν στην περιοχή. Προτείνουν σε άλλους να έρθουν να δοκιμάσουν τα προϊόντα του. Ξέρουν πως είναι ειλικρινής μαζί τους· το παγωτό του δεν περιέχει τίποτα το επεξεργασμένο και αυτό μπορούν να το δουν με τα μάτια τους παρακολουθώντας όλη τη διαδικασία παραγωγής του. Αυτή είναι η επιτυχία του Django, η όμορφη σχέση του με τον κόσμο.

Κάτι που θέλαμε να μάθουμε ακόμα ήταν η σχέση του Κωνσταντίνου με το Κουκάκι. Μας είπε πως εκεί βρισκόταν το πατρικό σπίτι του πατέρα του και της μητέρας του. Ο ίδιος, βέβαια, μεγάλωσε στη Σύρο. Επέλεξε το Κουκάκι για συναισθηματικούς λόγους, αλλά και επειδή είναι μια περιοχή που αναπτύσσεται συνεχώς. Ένα χαρακτηριστικό της είναι πως έχει καταστήματα εξειδικευμένα σε αυτό που προσφέρουν. Η γειτονιά δυναμώνει διαρκώς με νέες επιχειρήσεις. Όσο για την επιλογή της τοποθεσίας, δεν επέλεξε να ανοίξει τη δική του σε έναν τουριστικό δρόμο – πιστεύει πως το καλό μαγαζί πρέπει να το ψάξεις και λίγο…

Συζητώντας με τον Κωνσταντίνο Καρακατσάνη

Ρωτήσαμε τον Κωνσταντίνο για τους συνεργάτες του και μας είπε πως για εκείνον είναι βασική προτεραιότητα ο σεβασμός στους παραγωγούς. Στη Σύρο από όταν ξεκίνησε προμηθεύεται το γάλα του από το γαλακτοκομείο Ζωζεφίνος. Στην Αθήνα για τις σοκολάτες του εμπιστεύεται αποκλειστικά την Kakau Worship, μια ελληνική εταιρεία με απόλυτα φυσικά προϊόντα. Όλα τα γαλακτοκομικά προέρχονται από το Οικολογικό Αγρόκτημα Λιβαδερού, και όλα τα φρούτα από τη Δήμητρα Τσακίρη και τους συνεργάτες της. Όταν ο Κωνσταντίνος αναζητούσε βιολογικά φρούτα, η Νικολέτα Μακρυωνίτου από τον Γαστρονόμο του σύστησε τη Δήμητρα Τσακίρη, η οποία γνώριζε το Django από τη Σύρο. Έτσι, γνωρίστηκαν καλά με τον Κωνσταντίνο και προχώρησαν στη συνεργασία του, με αλληλοσεβασμό στα προϊόντα τους.

Ο Κωνσταντίνος με όλους τους προμηθευτές του είναι μια ομάδα που μοιράζεται την ίδια φιλοσοφία. Το Django δεν είναι μόνο ο ίδιος και όσοι εργάζονται εκεί, μας επισήμανε ξανά. Είναι οι προμηθευτές, οι συνεργάτες, οι γραφίστες, ο κόσμος που έρχεται, ο κόσμος που μιλάει για αυτό… Είναι πολύ βασικό για τον Κωνσταντίνο να ακούει την άποψη των επισκεπτών, ώστε να βελτιώνεται διαρκώς. Ο καθένας έχει κάτι χρήσιμο να πει.

Η Θάλεια, η Ιωάννα και η Ναταλία

Αυτό που όμως δεν θέλει να ακούει καθόλου είναι πως κάνει το καλύτερο παγωτό. Τι σημαίνει το καλύτερο παγωτό; Έστω και ένας να προτιμάει ένα άλλου είδους παγωτό, τότε δεν μπορεί να έχεις εσύ το καλύτερο. Υπάρχει το παγωτό που μου αρέσει εμένα περισσότερο, το αγαπημένο μου, μας τόνισε. Και το Django είναι το αγαπημένο πάρα πολλών, θα προσθέσουμε εμείς.

Έπρεπε ακόμα να μάθουμε για το όνομα του καταστήματος. Προέρχεται από τον Django Reinhardt, έναν προπολεμικό κιθαρίστα, ο οποίος ήταν Ρομά από το Βέλγιο και έγινε γνωστός στη Γαλλία. Η ιστορία του είναι πολύ εντυπωσιακή, μιας και στα 17 του χρόνια είχε ένα ατύχημα και του κόπηκαν δύο δάχτυλα του χεριού του. Παρ’ όλες αυτές τις δυσκολίες κατάφερε να γίνει ο καλύτερος κιθαρίστας στον κόσμο! Ο Κωνσταντίνος ταυτίζεται με την ιστορία του, μιας και του δείχνει πως δεν έχει σημασία το που θα γεννηθείς ούτε το τι θα σου συμβεί στη ζωή σου· αν το θέλεις πραγματικά και προσπαθήσεις πάρα πολύ θα τα καταφέρεις.

O σπουδαίος κιθαρίστας Django Reinhardt (πηγή)

Ο Κωνσταντίνος μοιράστηκε μαζί μας και ένα πολύ ευχάριστο νέο: θα γυριστεί μια ταινία στο Hollywood για την επιχείρησή του. Φυσικά θέλαμε να μάθουμε τα πάντα για αυτό! Μας είπε πως το καλοκαίρι ερχόταν συχνά στο μαγαζί ένας σκηνοθέτης ο οποίος κάνει ταινίες στο Hollywood και παρατηρούσε τη δουλειά του Κωνσταντίνου. Τότε εκείνος δεν ήξερε φυσικά τι δουλειά έκανε. Του έκανε πολλές ερωτήσεις και ο Κωνσταντίνος όπως συνηθίζει του εξηγούσε. Μετά το καλοκαίρι έμαθε πως ήταν σκηνοθέτης και πως ήθελε να κάνει ένα ντοκιμαντέρ για το Django. Μπήκαν σε συζητήσεις, τον Σεπτέμβριο ξεκίνησαν τα πρώτα γυρίσματα για το trailer και τώρα θα γίνουν τα παραπέρα γυρίσματα.

Ο Κωνσταντίνος θέλει μέσα από το ντοκιμαντέρ να αναδείξει την ελληνική γαστρονομία και το πώς το Django την επηρεάζει με την ηθική του στάση και τα φυσικά του προϊόντα. Παρομοίως, το Django επηρεάζεται από άλλους φυσικά. Θέλει ακόμα να τονίσει την φανταστική πρώτη ύλη που παράγει η χώρα μας, η οποία δεν αξιοποιείται εγχώρια όσο της αξίζει. Η πρώτη ύλη πρέπει να μένει στην Ελλάδα και να μπαίνει στα εστιατόρια και στα σπίτια μας· με αυτόν τον τρόπο θα αναπτυχθεί η οικονομία μας. Έχουμε καλύτερη πρώτη ύλη από πολλές χώρες και πρέπει να την υποστηρίζουμε! Τέλος, θέλει να δείξει τον πολύ καλό τρόπο που συνεργάζεται με τους παραγωγούς, να προβάλλει την Ελλάδα της γαστρονομίας και της συνεργασίας.

Ο Κωνσταντίνος είναι και ο κατάλληλος άνθρωπος για να μας ταξιδέψει στο νησί του, τη Σύρο. Μας είπε πως είναι από τα ανερχόμενα νησιά, το οποίο παλιότερα δεν ήταν τόσο τουριστικό. Τις τελευταίες τρεις χρονιές είχε πάρα πολλούς επισκέπτες και θα αυξηθούν και άλλο. Το 2021 είχε τουρισμό από του Αγίου Πνεύματος μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου, κάτι που δείχνει την ανάπτυξή του, μιας και η σεζόν μεγαλώνει. Είναι ένα μέρος ήσυχο, χωρίς καθόλου εγκληματικότητα. Ένα άλλο από τα πλεονεκτήματά του είναι πως έχει νοσοκομείο. Οι κάτοικοι είναι φιλόξενοι, και το νησί είναι οικογενειακό και κρατάει τον παραδοσιακό του χαρακτήρα. Έχει πολύ νέο κόσμο, οικογένειες, ζευγάρια, μικρές παρέες.

πηγή
Η Ερμούπολη στη Σύρο (πηγή)

Από το εξωτερικό έχει πολλούς επισκέπτες και λόγω του Καθολικισμού του νησιού, ειδικά από τη Γαλλία. Η Σύρος είναι το μοναδικό μέρος στον κόσμο όπου το Πάσχα γίνεται ταυτόχρονα ο Ορθόδοξος και ο Καθολικός Επιτάφιος· την εποχή εκείνη έχει τουρισμό ανάλογο με τον Δεκαπενταύγουστο. Ο ωραίος καιρός φυσικά βοηθάει σε αυτό.

Η συνάντηση των Επιταφίων των Ορθοδόξων και των Καθολικών (πηγή)
Η Μεγάλη Παρασκευή στη Σύρο (πηγή)

Γαστρονομικά η Σύρος ανεβαίνει ταχύρρυθμα, μας είπε ο Κωνσταντίνος. Έχει αρκετά καλά μαγαζιά για φαγητό και πάρα πολλά καλά μπαρ, όπως το Kouchico, το Theosis, το Baba, το Boheme del mar, τα μαγαζιά της παραλίας. Από εστιατόρια ο Κωνσταντίνος μας ανέφερε το Αλλού Γυαλού, τα Δύο τζιτζίκια στ’ αρμιρίκια, το Ηλιοβασίλεμα, τον Σάββα, το Περί Τίνος, τον Μήτσο, την Εμπατή, το οβελιστήριο Χύμα και τσουβαλάτα. Υπάρχουν και καινούρια εστιατόρια στο νησί, όπως το San Michali του αδελφού του Αλέξανδρου Καρακατσάνη. Το San Michali σερβίρει κρέατα ωρίμανσης και άλλες δημιουργίες του σεφ, ο οποίος επηρεάζεται από τη world κουζίνα, την παραδοσιακή συριανή μαγειρική, την κουζίνα της Βόρειας Ελλάδας, της Κρήτης, και συχνά αλλάζει μενού. Φτιάχνει μόνος του αλλαντικά, τυριά, τσίπουρο και άλλα πολλά σε ένα δικό του εργαστήριο. Ο Κωνσταντίνος μας μίλησε επίσης για το Avant Garden και το Μαζί και μας εξέφρασε την επιθυμία του να μην ξεχάσει κανέναν. Πολλές επιλογές σε όλα τα μέρη του νησιού!

πηγή

Το καλοκαίρι γίνονται και πολλά φεστιβάλ τεχνών στη Σύρο. Ο Κωνσταντίνος μας μίλησε επίσης για τις πολλές όμορφες παραλίες του νησιού, τις πιο πολυσύχναστες, αλλά και τις πιο άγριες για τους λάτρεις της φύσης, όπως για παράδειγμα τις παραλίες στις οποίες σε πάει το σκάφος Πέρλα από την παραλία Κίνι.

Παραλία Βάρη (πηγή)
Παραλία Γαλησσά (πηγή)
Παραλία Κίνι (πηγή)

Η αγάπη του Κωνσταντίνου για το παγωτό του, την επιχείρησή του, τους παραγωγούς του και το νησί του ήταν εμφανής σε όλη μας την όμορφη κουβέντα. Κλείνοντας μας είπε πως πιστεύει πως αν δουλέψουν όλοι μαζί σωστά μπορούν να φτιάξουν ένα καινούριο εθνικό προϊόν, το ελληνικό παγωτό. Ένα πολύ αισιόδοξο μήνυμα το οποίο ευχόμαστε να γίνει και πραγματικότητα!

Ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας τον Κωνσταντίνο για την θερμή υποδοχή και την τόσο ενδιαφέρουσα συζήτηση που κάναμε, για τα παγωτά που μας πρόσφερε και για τις προσωπικές ιστορίες που μοιράστηκε μαζί μας. Φύγαμε από το Django Gelato γεμάτοι νέες σκέψεις και με τις δικές μας επιλογές από τα φανταστικά παγωτά του στο χέρι. Είχαμε να διαλέξουμε ανάμεσα σε 16 γεύσεις, 8 gelato και 8 σορμπέ, με πολλές vegan και νηστίσιμες επιλογές. Το μόνο που δε θα βρεις στο Django Gelato είναι παγωτό χωρίς ζάχαρη, μιας και η ζάχαρη είναι δομικό συστατικό των παρασκευών του. Παρ’ όλα αυτά το παγωτό του Django είναι πολύ υγιεινό, κατάλληλο ακόμα και για διαβητικούς, μιας και χρησιμοποιούν μόνο την απαραίτητη ποσότητα ζάχαρης.

Τα παγωτάκια μας για την επιστροφή στο σπίτι

Επιλέξαμε, λοιπόν, vegan banana bread και φυστικοβούτυρο για την Ελίζα και σοκολάτα Καραϊβικής και καπνιστό φουντούκι για τον Γιώργο. Η πιο γλυκιά επιστροφή στο σπίτι μετά από μια υπέροχη συνάντηση!

Django Gelato
Βεΐκου 15, Κουκάκι, Αθήνα
Τηλ.: 0030 6937395363
email: djangogelato@gmail.com
Facebook, Instagram

Διαβάστε πρώτοι κάθε νέο μας άρθρο!

Βρείτε μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσής μας:

Instagram: @eatdessertfirstgreece 
Facebook 1: Γιώργος Βλαχάκης Ελίζα Νεοφύτου
Facebook 2: Giorgos Eliza Vlachakis
Facebook page: eatdessertfirstgreece
Pinterest: eatdessert1stGr
Twitter: @eatdessert1stGr
LinkedIn: Eliza Neofytou
WordPress: Eat Dessert First Greece
WordPress: Ελλάδα μου γλυκιά

Ακολουθήστε μας συμπληρώνοντας το email σας στο πεδίο στο κάτω μέρος της ιστοσελίδας μας, για να σας έρχεται με email κάθε νέο μας άρθρο μόλις κυκλοφορήσει. Μην ξεχάσετε να κάνετε επιβεβαίωση της εγγραφής σας, στο email που θα σας έρθει! 🤗 Όσοι είστε κι εσείς wordpress bloggers, πατήστε απλώς follow.

3 Comments Add yours

  1. Giannis Pit says:

    Έχετε υπ’ όψη ότι η Σύρος είναι κάτι σαν δεύτερη πατρίδα μου παιδιά. Έχουμε κάνει πολλά καλοκαίρια εκεί, τη λατρεύουμε, την αγαπούμε. Και το νησί και τους ανθρώπους του.
    Απόλαυσα τις εικόνες και την περιπλάνηση.
    Καλό βράδυ παιδιά.

    Liked by 1 person

    1. Καλό βράδυ αγαπητέ κύριε Γιάννη και σας ευχαριστούμε πάρα πολύ για τα όμορφα λόγια σας!! Υπέροχη η Σύρος, πανέμορφο νησί!! Να είστε πάντα καλά φίλε μας!!

      Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s